Hirdetés

Robotszelídítés - Androidos mesterfogások



|

Az alapvető trükköket már ismerjük, itt az ideje, hogy még jobban elmerüljünk a rendszerben, és feltárjuk rejtett tudását, erőforrásait.

Hirdetés

Használjuk a háttértárát

Míg a Windows Phone és az iOS rendszere teljesen zárt, az Android engedi, hogy szabadon garázdálkodjunk háttértárán, így egy PC-hez csatlakoztatott mobilt úgy láthatunk, mintha egy külső flashmeghajtó lenne. Használjuk ki ezt az adottságát, valamint érdemes beszerezni a droidos Total Commandert, az Astro File Managert, amivel a felhőtárhelyeket is elérhetjük.

Hirdetés

Csoportosítsunk!

Nem érdemes a kezdőképernyőn halmozni az ikonokat, idővel nehezen fogunk eligazodni közöttük. Az összetartozókat rendezzük inkább mappákba, amit pillanatok alatt elvégezhetünk. Újabb Android verziók mellett csak húzzuk az egyik ikont a másikra, míg régebbi kiadásoknál tartsuk nyomva a képernyőt, majd a felbukkanó lehetőségek közül válasszuk az új mappa létrehozása opciót.

Gépelés Zorro módra

Nem feltétlenül kell a virtuális billentyűzetet nyomogatni az Android 4.2 óta, inkább húzogassunk helyette, ami hosszú távon gyorsabb, mint a pötyögés. Kipróbálásához tegyük az ujjunkat a kezdő karakterre, várjunk egy picit, majd húzzuk át a következő betűkre. Érdemes a szótárt is kezelni, amit gépelés közben a prediktív mezőben lévő kifejezésre nyomva érhetünk el.

Gyorsüzenetek

Nem elegáns a hívó félt csak úgy kinyomni, sokkal jobb, ha rögtön egy gyorsüzenetet küldünk neki, elmagyarázva az okot, amit egyetlen gombnyomással megtehetünk. Szerencsére ezeket a rövid egysorosokat személyre szabhatjuk a beállításokon belül, a [Hívásbeállítások] alatt. Az újabb verzióknál a [Hívás elutasítása üzenettel] opciót keressük, ám a pontos elnevezés verziónként eltér.

Szerviz menü

Ha szeretnénk tesztelni telefonunkat, bővebb információhoz jutni róla, vagy kalibrálnánk a gyorsulásmérőt, lépjünk be a szerviz menübe. Ehhez nyissuk meg a tárcsázót, és írjuk be a speciális kódot, amit egy keresővel könnyen megtalálhatunk, amennyiben készülékünk nevére és a „service menu” kifejezésre keresünk rá. Xperiák esetén például a kód a következő: *#*#7378423#*#*”.

Tárhely-felszabadítás

Ha kevés a tárterületünk, lépjünk be a beállításokon, majd az alkalmazásokon belül az egyes programokhoz, a tárolónál pedig a médiafájlokat küldhetjük át az SD-kártyára, amennyiben megjelenik e lehetőség (memóriakártya híján nem fog). Letölthetjük az „Áthelyezés SD-kártyára” nevű appot is, ám a rendszer applikációit azzal sem mozgathatjuk. Utóbbi sem lehetetlen, de nem is egyszerű.

Új gyorsgombok

Fel, fel, le, le – ez nem egy verekedős játék speciális kombinációja, hanem egy olyan sorozat, amit beállíthatunk a Google Play-ről ingyenesen letölthető QuickClickkel. Az applikációval a hangerő-szabályozó gombokhoz speciális műveleteket rendelhetünk, például ki- és bekapcsolhatjuk a Wi-Fi-adaptert, elindíthatunk egy programot, ami rendkívül felgyorsítja a mobil használatát.

Internetmegosztás

Már nagyon régóta megtalálható a funkció a rendszerben, de kissé eldugták. Eléréséhez navigáljunk a beállításokon belül a „Vezeték nélküli és mobilhálózatok” csoporthoz, majd tapizzunk a [Továbbiak…], [Internetmegosztás] gombra. Itt négy lehetőségünk lesz, amelyek közül az USB csak akkor jelenik meg, ha a mobilt csatlakoztatjuk gépünkhöz (így egyúttal tölthetjük is eszközünket).

Gyorspucolás

Nemcsak a Windowsra, időként az Androidra is ráfér egy alapos takarítás, hogy megőrizhessük fittségét. Ehhez rengeteg ingyenes segédeszköz áll rendelkezésünkre. A „1-Click Cleaner” például minden előzményt, maradványt, ideiglenes fájlt kipucol, a „Startup Manager” az automatikusan induló appok között tesz rendet, a „DiskUsage” pedig felfedi az adatszemét helyét.

Vissza a pénzemet!

Sajnos az Android áruházában nem léteznek próbaverziók, csak ingyenesek és fizetősek. A Google nem nagyon reklámozza, de lehetőségünk van tesztelésre, mivel 15 percen belül bármely vásárlástól elállhatunk, és visszatérítik a pénzünket. Az igényléshez lépjünk be a Google Play boltjába, majd az appnál válasszuk a [Visszatérítés] lehetőséget.

Hasonló érdekességeket olvashatsz az aktuális PC Worldben is, éves előfizetéssel ráadásul 6 960 forintot is megspórolhatsz!

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.