Hirdetés

Rögtön öt táblagéppel újított a HP



|

A gyártónak nem ártana feltennie a kérdést, hogy ennek megint mi értelme volt.

Hirdetés

Tegnap délután a régi szép idők jegyében a HP egyben leleplezte az idei vásárlási szezon kezdetére a boltok polcaira küldeni kívánt téli kollekcióját, a gyártó egy füst alatt összesen 11 eszközt leplezett le. Talán annyira nem meglepő módon ebből rögtön 5 darab táblagépnek bizonyult: négy darab Google Android, egy pedig Windows 8 operációs rendszert futtat.

Hirdetés


A félreértések elkerülése végett fontos idejekorán leszögezni, hogy a bemutatásra került saját tabletekkel megfelelő árazás esetén nincs hatalmas probléma, ám valójában egyik sem nevezhető kiemelkedő alkotásnak. Úgy tűnik a HP vezetősége egyszerűen csak le akarja tarolni piacot, így a komoly erőforrásait bevetve aránylag gyorsan terveztetett pár „tizenkettő pont egy tucat” kategóriás terméket, amelyekre az ugyanilyen szellemben végrehajtott eddig próbálkozásaikhoz hasonlóan pár nap múlva szinte senki sem fog emlékezni.

HP Slate 7 Extreme


Ezt mi sem bizonyítja jobban, minthogy az ötből az egyetlen érdekes modellt valójában nem is a HP tervezte, ugyanis a Slate 7 Extreme névre keresztelt termék egy átcímkézett NVIDIA Tegra Note, bár rendkívül híg sajtóanyagban a cég egyetlen szót sem ejtett ezen tényállásról. A kapacitív ceruzával is ellátott kütyü érdekessége, hogy az NVIDIA fog szoftverfrissítéseket kiadni rá, így jó ideig támogatott maradhat.


Ugyanez az androidos társaira maximum akkor lehet érvényes, amennyiben nagyon jól teljesítenek a kasszáknál. A mondanivalót perspektívába helyezve a most februárban bemutatott HP Slate 7-et megvásároltak egy része meglepődött az elavult Android 4.1 előtelepítésén, a dolgok jelenlegi állása szerint pedig lemondhatnak a frissebb szoftverről. A vállalat új eszközei Android 4.2.2-vel kerülnek piacra, a jövőbeli támogatásukra vonatkozó tervekről nem beszéltek a sajtósok. A Windows 8-as modellt természetesen a Microsoft patcheli majd, így ilyen szempontból annak is „biztonságos” a megvásárlása.


A HP-nak nem ártana végre megértenie, hogy a táblagépek a számítógépekhez képest eltérő hozzáállást igényelnek: a cég munkája nem fejeződik be a valamilyen szempontból érdekes hardver elkészítésével, kiadásuk után legalább egy évig igenis elvárható a szoftveres támogatásuk is. Plusz nem árt bedobni valamilyen értéknövelő extrát sem a kalapba, a riválisaik tőlük eltérően részben ettől sikeresek.


A vállalat friss termékei az Egyesült Államokban novemberben kerülnek piacra, a várható áruk ismertetését mellőzte a HP.


HP Slate 7 Extreme (NVIDIA Tegra Note) ismert specifikációk:
- Érintőkijelző: 7 col, 1280×800 pixel, IPS
- Bluetooth, Wi-Fi
- Előlapi kamera: 0,3 megapixel
- Hátlapi kamera: 5 megapixel
- Négymagos processzorú NVIDIA Tegra 4 SoC
- 16 GB háttértár, microSD foglalat
- Egyéb microHDMI, microUSB, 10 órás akkus üzemidő, stylus
- Google Android OS


HP Omni 10 ismert specifikációk:
- Érintőkijelző: 10 col, 1920×1080 pixel, IPS
- Bluetooth, Wi-Fi
- Kamera: 8 megapixel
- Négymagos processzorú Intel Bay Trail SoC
- 2 GB RAM, 64/128 GB háttértár, microSD foglalat
- Egyéb microHDMI, microUSB
- Windows 8 OS


HP Slate 7 HD ismert specifikációk:
- Érintőkijelző: 7 col, 1280×800 pixel
- Bluetooth, Wi-Fi
- Elő- és hátlapi kamerák
- HSPA+ modem
- Kétmagos és 1,2 GHz-es CPU, Marvell PXA986 SoC
- Egyéb: microUSB, microSD foglalat
- Google Android 4.2.2
- Beats Audio


HP Slate 10 HD ismert specifikációk:
- Érintőkijelző: 10 col, 1280×800 pixel
- Bluetooth, Wi-Fi
-  Elő- és hátlapi kamerák
- HSPA+ modem
- Kétmagos és 1,2 GHz-es CPU, Marvell PXA986 SoC
- Egyéb: microUSB, microSD foglalat
- Google Android 4.2.2
- Beats Audio


HP Slate 8 Pro ismert specifikációk:
- Érintőkijelző: 7,9 col, 1600×900 pixel
- Bluetooth, Wi-Fi
- Négymagos processzorú NVIDIA Tegra 4 SoC
- Egyéb: microUSB, microHDMI
- Google Android 4.2.2

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.