Hirdetés

Röpke 5 hónap után kijavította a Google az Android egyik legsúlyosabb biztonsági rését



|

Nem csak bizonyos gyártók bizonyos modelljei is érintettek, hanem majdnem minden telefon, gyorsan frissíts!

Hirdetés

Hatalmas biztonsági rést fedezett fel az Android-rendszerekben még júniusban egy Magyarországon élő kutató, David Schütz. Ennek történetét szerencsére csak most mesélte el, miután a Google kijavította; ha ez annak idején elterjed, nagyon sok felhasználó borzasztó helyzetbe is kerülhetett volna. Schütz ugyanis véletlenül rájött, hogy PIN- és PUK-kód nélkül is hozzá lehet férni a telefonokhoz, ha újraindítjuk őket.

Erre akkor jött rá, amikor lemerült a Pixel 6 mobiljának akkumulátora - írja a 24.hu. Háromszor rosszul írta be a PIN-kódot, majd a PUK-kód segítségével helyreállította a zárolt SIM-kártyát. A készülék azonban nem kérte el ezután a képernyőzár jelszavát, csak az ujjlenyomatot ellenőrizte.

Hirdetés

Néhány próbálkozás után végül azt is megoldotta a szakember, hogy az ujjlenyomatra se legyen szükség, és egyenesen a kezdőképernyőre lehessen lépni. Értsd:

A SIM-kártya kicserélésével bárki képes (volt) hozzáférni bármely androidos telefonhoz képernyőzár-feloldás nélkül is.

Schütz 2022 júniusában jelentette a hibát a Google-nak, a cég azonban csak 2022. november 7-én adta ki javítást. így az legalább hat hónapig kihasználható maradt. A vállalat végül 70 ezer dollárt fizetett a kutatónak a felfedezésért.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.