Hirdetés

Rosszindulatú mobil kódok fenyegetnek



|

Hirdetés

A biztonsági szakértők már korábban felhívták a figyelmet arra, hogy a rosszindulatú kódok írói előszeretettel alkalmazzák az új és fejlődő technológiákat, és ez végül a mobil eszközök elleni támadáshoz fog vezetni.

A mai napon a Trend Micro vírusvédelmi és tartalombiztonsági vállalat kutatói egy olyan mobil eszközök ellen irányuló fenyegetést fedeztek fel, amely alátámasztja a rosszindulatú kódok íróinak korábbi fenyegetéseit.

A SYMBOS_CARDTRP.A kód Symbian Series 60 eszközökről származik, de képes átterjedni a Microsoft Windows operációs rendszert futtató számítógépekre is. A mobil eszköz kétféle módon fertőződhet meg:
1. Rosszindulatú kód fogadása Bluetooth kapcsolaton vagy MMS üzenetben

2. Letöltés és telepítés a webről.

Bár a SYMBOS_CARDTRP.A fertőzési lehetőségei jelenleg korlátozottak, Raimund Genes a Trend Micro európai alelnöke szerint minden felhasználónak ajánlott az elővigyázatosság. "Ez a támadás valójában a koncepció működőképességének bizonyítására szolgál, és egy új típusú vegyes fenyegetés kezdetét jelezheti" - mondta Genes. "A mobil fenyegetések fejlődésével, valószínűleg további hasonló támadások várhatók, melyek erőteljesebb terjedési technikáikkal nagyobb fertőzéseket okozhatnak." - tette hozzá Genes.


A Trend Micro biztonsági szakértői a következő intézkedéseket javasolják e támadás és a hasonló támadások kivédése érdekében:

1. Ne fogadjon semmilyen kéretlen alkalmazást vagy SMS üzenetet ismeretlenektől, különösen abban az esetben, ha a program vagy üzenet váratlanul érkezett.

2. Csak megbízható webhelyekről töltsön le alkalmazásokat. A megbízható webhelyek esetén is ellenőrizze, hogy a letöltött alkalmazás megegyezik-e a letölteni kívánttal.

Az e fenyegetés elleni védelmet biztosító ingyenes próbamodul a www.trendmicro.com/mobilesecurity weboldalról tölthető le.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.