Hirdetés

Árulkodóan piszkos érintős mobilok



|

Egy felmérés szerint akár a képernyőre tapadt szennyeződések alapján is kideríthetőek a feloldási kódok.

Hirdetés

Általában nem szoktunk efféle „bulváros" felmérésekről beszámolni, azonban a Pennsylvaniai Egyetem kutatói valóban érdekes tanulmányt publikáltak, amely újabb nézőpontból vizsgálja az érintős - jelen esetben konkrétan az androidos - mobilok feloldási kódjainak biztonságát.

 

 


Ezen készülékeknél beállítható egy számsor, amely segítségével készenléti állapotból „felébreszthető" a készülék - csak épp az érintőképernyőn kell megadni a kódot, amelyen a művelet nyomot hagy. Ezen piszok meglepően nehezen távolítható csak el, hiszen a kijelző felületének apró mélyedéseibe is beférkőzik, egy szimpla törléssel nem feltétlenül tüntethető el teljesen.


Így fennáll az elméleti lehetőség, miszerint a jelszavak egyszerű eszközökkel - egy jó minőségű fényképezőgéppel, és egy képszerkesztő programmal - megállapíthatóak. A kutatók legsikeresebb tesztjük során a vizsgált készülékek 92 százalékánál képesek voltak megszerezni a feloldó számsort, az összes készülék függvényében pedig 68 százalékos volt a ráta. A legjobb eredményeket egyértelműen akkor lehet elérni, ha a mobil tulajdonosa nem emeli fel az ujját a képernyőről a kód megadása során, azonban még enélkül sem lehetetlen a feladat.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.