Hirdetés

Saját operációs rendszert akar az HTC



|

A tajvani gyártó Kínában hamarosan elindítja a saját rendszerét.

Hirdetés

A Wall Street Journal értesülései szerint a szebb napokat is megélt HTC úgy döntött, ideje egy saját operációs rendszert kiadni. A gyártó állítólag már dolgozik a saját megoldásán, amely hivatalosan csak Kínában startolhat el, és exkluzív is marad abban a régióban. 

Hirdetés

Az HTC ezúttal a Kínát célzó appokat és szolgáltatásokat szeretné integrálni az új rendszerbe, így a mobilos OS-be olyan dolgok kerülnének, mint a Weibo, amely a Twitterhez hasonló mikroblog. A tervek szerint az új rendszert még az idei év vége előtt bemutatják hivatalosan. Az elképzelést a kínai kormány is üdvözli, hiszen az ő céljuk az, hogy minél több hazai szoftver legyen elérhető Kínában, ezzel is függetlenedve az amerikai gyártóktól. 

Azt egyelőre nem tudni, hogyan nézne ki az új operációs rendszer, és az sem biztos, hogy egyáltalán az Androidot veszi-e alapul. A legtöbben azért gondolnak egyből az Androidra, mert Kínában a legtöbb gyártó ezt a platformot választja a fejlesztésekhez. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.