Hirdetés

Samsung E820 - kicsi a bors, de erős



|

Ha elsőre a telefonra nézünk, az fog eszünkbe jutni, hogy szép, designos és méreteiből adódóan (87×44×23,5 mm) legfőképpen kicsi.

Hirdetés

Első gondolatok Ha elsőre a telefonra nézünk, az fog eszünkbe jutni, hogy szép, designos és méreteiből adódóan (87 x 44 x 23,5 mm) legfőképpen kicsi. A maga 86g súlya szintén nem nagy, de azért megérezzük, ha a zsebünkben van. A kétsávos (GSM 900/1800) E820 igen elegáns hatást kelt, fémszínű előlapjával, tehát nem kell majd szégyenkeznünk vele bárhol is forduljunk meg, igen nagy hatást fog kelteni. Na de lássuk a kezelőszerveket. A telefonon kecsesen üldögélnek a főbb gombok, melyeket megsokszorozhatunk, ha a telefont szétcsúsztatjuk. Bizony! Persze a telefon oldalán megtalálhatjuk a kamera funkciót működtető gombot és a felette található headset kimenetet is. Másik oldalán pedig a samsung telefonoknál már jól megszokott hangerőszabályzó gombokat. No de az infraportról se feledkezzünk meg, amely szintén jobb oldalon "üldögél". Kicsúsztatás után, a készülék hátulján megláthatjuk a VGA kamerát és a "vakut". A funkciógombok alatt elhelyezkedő piros gombbal bekapcsolhatjuk kedvenc készülékünket. Tegyük meg! Miután a rózsaszín T-mobile kezdőkép beköszönt, végre beírhatjuk PIN kódunkat. Elsőként a szép 128x160 pixeles 65000 színű kijelzőn akad meg a szemünk. Majd a menürendszeren, ami a szolgáltatónak köszönhetően egyedi, amolyan "lépkedős". Hát hajrá lépkedjünk!
Szolgáltatások A T-mobile wapoldalát szinte mindenhonnan elérhetjük, melynek költségei természetesen minket terhelnek. A névjegyzék kapacitása manapság nem mondható soknak, 1000 bejegyzést tárolhatunk. Viszont említésre méltó, hogy a neveket csoportokba rendezhetjük, melyekhez csengőhangokat és nem utolsó sorban fényképes hívásazonosítót rendelhetünk. Az üzenetek menüponton belül semmi újdonság, sajnos az smsírás érzésem szerint még mindig nem a legjobb, a szimbólumok előhívását még mindig nem sikerült egyszerűbben megoldani. T9-es szótár természetesen van, amely elég jól használható. A telefonba 200 szöveges üzenet fér, amely bőven elég lesz smseink tárolására. MMSnél a felső határ 1400Kb, ami szintén elegendő. MMS írásnál 100kbig bátran dolgozhatunk, nem lesz probléma. E-mail kliens nagy sajnálatomra nem került bele. Játékok terén nem túl nagy a választék, számszerint kettő, melyeket a letöltések menüpontból gyorsan és könnyedén elérhetünk. A snowballfight, ahogy nevében is szerepel, amolyan hógolyós-csatázós játék, szerintem. A bubblesmile pedig egy inkább gondolkoztató, logikai játéknak mondható. Mindenesetre a várakozás teli időket, nagyszerűen elüthetjük velük. Természetesen a programok Java program nyelven íródtak, így bátran tölthetünk le kedvenc játékaink mellé újakat akár a samsung akár a szolgáltató oldalairól. Csengőhangok terén sincs panasz, szépen szólnak összesen 64 szólamban.
Multimédia Ezen a téren úgy gondolom a samsung megint nagyot alakított. Lássuk miért! A kamera felbontása 640x480 pixel, ami bőven elég fényképeink minőségi elkészítéséhez. A fényképeket "izgalmasabbá" tehetjük az effektekkel (szürke, negatív, régies, domborítás, skicc), ezek segítségével igazi remekműveket alkothatunk. A navigációs gombokkal a fényerőt és a zoomolás mértékét tudjuk szabályozni. Ha este szeretnék fényképezni, akkor sem kell megijedni, hiszen a vakut helyettesítő mobilfénnyel bátran alkothatunk akár éjszaka is. Az opciók között megtalálhatjuk még a sorozatfelvételt is, amelynek neve mindent elárul. A kis E820ban találhatunk még szervezőfunkciót is, ami nem az erőssége, mivel a naptár meglehetősen egyszerű és szegényes. Az ébresztőóra rendben van, ami ha akarjuk kedvenc csengésünkre ébreszt. A napló menüponton belül, ezen kívül már csak a szokványos funkciók foglalnak helyet (számológép, átváltó, stopperóra, stb.). Adatkommunikáció Ebből a szempontból sajnos a telefon nem túl erős, hiszen kimaradt belőle a Bluetooth, így az infra portal kell megelégednünk. Nekem az infra sem akart megfelelőn működni, mert más készülékkel egyáltalán nem akart kapcsolatot létesíteni. Viszont a mobilban tárolt fényképeket, a telefonhoz kapott szoftver segítségével könnyedén át tudtam vinni a számítógépre. A GPRS és a WAP böngésző természetesen fellelhető a készülékben, ennek segítségével gyarapíthatjuk csengőhangjainkat, képeinket és nem utolsó sorban alkalmazásainkat. Összegzés Mint azt leírtam a telefon igen csak tetszetős, és szolgáltatásokban gazdag, de adatkommunikáció terén lenne még mit csiszolni rajta. Ezért azoknak ajánlanám, akiknek inkább a divat az elsőrangú és utána az extrák. A női szíveket garantáltan rabul ejti.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.