Hirdetés

Samsung kijelzőket akar a mobilpiac



|

A Samsung Display AMOLED paneljei meghatározhatják a szektor jövőjét.

Hirdetés

Az IHS legutóbbi elemzése a kis és közepes méretű kijelzők piacát vizsgálta a 2015-ös évre vetítve. Bár a szektor árbevétele éves szinten csak 4 százalékot emelkedett, sok dolog történt az ágazatban. 

Hirdetés

Mivel egyre több gyártónak van szüksége kicsi, de nagy felbontású képernyőre, ezért sokan váltottak AMOLED panelekre. Az ilyenek iránti kereslet 54 százalékkal emelkedett tavaly. 

Eközben az LTPS TFT LCD-k 10 százalékkal lettek népszerűbbek, a TFT LCD-k 10 százalékkal kevésbé keresettek. 

A 9 hüvelyk alatti méretosztályban a Samsung Display tette zsebre az árbevételek 23 százalékát. 16 százalék jutott a Japan Displaynek, 13 az LG Displaynek és 10 a Sharpnak. 

Természetesen a változások alakulásában nagy szerepe volt és van a Galaxy S7 és a Galaxy S7 edge készülékeknek is. 

Egyre több kínai gyártó áll át továbbá a Samsung AMOLED paneljeire, amelyek méltán híresek a remek minőségükről és színeikről. 

Miközben két éve még a Samsung csak saját magának tudta eladni az effajta kijelzőket, addig mostanra a helyzet teljesen megfordult. Nemrég például arról érkeztek jelentések, hogy az Apple 100 millió 5,5 hüvelykes AMOLED kijelzőt rendelt a Samsungtól. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.