Hirdetés

Samsung mobiltelefon-különlegességek



|

Több mobiltelefont is bemutatott a Samsung a CeBIT-en, kettő azonban különösen érdekes: az egyik 8 gigabájtos merevlemezzel, a másik 10 megapixeles fényképezőgéppel kecsegtet.

Hirdetés

Samsung SGH-i310
Az SGH-i310 telefon kinézetre hosszúkás és egyenes, épp mint egy tábla csokoládé, s így szinte pont úgy néz ki, mint a tavaly bemutatott i300, amely szintén merevlemezes tárolást használt. Az új készülék egyértelműen a zenei szolgáltatásokra lett kihegyezve. Ennek megfelelően a csomagban zenelejátszó, sőt erősítővel ellátott dupla hangszóró is helyet kapott. A támogatott formátumok: MP3, AAC, AAC+, WMA, WAV és OGG.

Mindezek mellett két megapixeles kamera is megtalálható a hátlapon, s az általa készített képeket Bluetooth porton keresztül akár közvetlenül nyomtatóra is küldhetők az adatok.

Ez lesz a Samsung negyedik merevlemezes modellje. Az elsőt még 2004 szeptemberében mutatták be; az SPH-V5400 annak idején világpremiernek számított másfél gigabájtos merevlemezével. Az ezt követő SPH-V7900 és SGH-i300 modellek már 3 gigabájtos tárolóegységgel rendelkeztek. Egyes előrejelzések szerint 2004 és 2009 között 325 százalékkal növekszik majd a merevlemezzel szerelt mobiltelefonok részesedése, így 2009-ben a nagyjából egymilliárd új eladott készülékből 72 millió merevlemezes lesz.

Samsung SCH-B600 10 megapixeles beépített fényképezőgéppel


Míg az SGH-i310-et elsősorban az európai piacra szánja a Samsung, az SCH-B600 típusú mobiltelefon egyelőre csak Dél-Koreában lesz kapható, ahol már jelenleg is több, nagyfelbontású fényképezőgéppel rendelkező telefont árusítanak. A cég még 2004. októberében adta ki első 5 megapixeles modelljét, majd ezt követte 2005. júliusában egy 7, illetve novemberben egy 8 megapixeles változat. Az SCH-B600 10-re emeli "a lécet".

Samsung SCH-B600 10 megapixeles beépített fényképezőgéppel
Samsung SCH-B600 10 megapixeles beépített fényképezőgéppel
A készülék elölről nézve teljesen átlagosnak látszik, a hátán azonban egy szokatlanul nagy objektívet találunk, amely háromszoros optikai nagyítással rendelkezik. Ezt egészíti ki egy kis vaku is. Az elkészített képeket a telefon saját memóriájában, és MMCmicro kártyán is rögzíteni lehet. A Dél-Koreában egyre népszerűbb digitális műholdas sugárzást is szerepel a támogatott szolgáltatások listáján, ennek köszönhetően számos tévé- és rádióadást foghatunk vele.

A további képességek között megemlíthetjük az MPEG-4 videofelvételt, az MP3, AAC és AAC+ zenelejátszást, a TV kimenetet, a dokumentum megtekintőt, valamint a Bluetooth kapcsolatot, ami karöltve a PictBridge szolgáltatással lehetővé teszi a képek azonnali kinyomtatását. A készülék ára egyelőre nem ismert.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.