Hirdetés

Samsung: nem lesz utólagos nyolcmagosítás



|

Emellett a vállalat tagadja a teljesítményméréseken való csalást is.

Hirdetés

Ma délutánra két fontos ügyben is megszólalt a Samsung, a talán többeket érdeklővel kezdve a hivatalos álláspont szerint a Galaxy S4 és Galaxy Note 3 okostelefonok Exynos 5 Octa processzorai nem lesznek utólagosan „nyolcmagosítva”.

Hirdetés


Néhány héttel ezelőtt a vállalat leleplezte a 4+4 magos lapkakészletének második generációját, amelyben már szimultán is működhetnek az eltérő típusú (Cortex-A7 és Cortex-A15) magok. Röviddel később az első generációs verzióval frissen okostelefont piacra dobott Meizu bejelentette, hogy a teljesen párhuzamos futtatást egy szoftverfrissítéssel engedélyezni fogja a kérdéses MX3 (képünkön) készülékében. A Samsung szerint ugyan megoldható a szoftveres aktiválás, ám a processzor nem bírja a vele járó hőtermelést, így a kínai gyártó kénytelen lehet újragondolni az álláspontját.


A másik érdekesség, hogy a gyártó tagadja a Note 3 teljesítményteszteken való csalását. „A komoly teljesítményt igénylő feladatok esetén a Galaxy Note 3 ugyan maximalizálja a CPU/GPU frekvenciákat, ám ez nem egyes teszteredmények befolyásolása érdekében történik. Továbbra is elkötelezettek vagyunk a lehető legjobb felhasználói élmény vásárlóknak való nyújtása iránt” – közölte a Samsung.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.