Hirdetés

Senkinek sem kellett a Blackphone



|

A biztonságra kihegyezett okostelefon hatalmas bukás lett.

Hirdetés

A Blackphone készítőinek a célja az volt, hogy megvédjék a felhasználók magánéletét, illetve a lehető legnagyobb biztonságos nyújtsák, amit okostelefon adhat. 

Hirdetés

A svájci Silent Circle a spanyol Geeksphone-nal állapodott meg a Blackphone és a Blackphone 2 gyártásáról. 

Bírósági dokumentumok alapján azonban a cégek alaposan túlbecsülték a hardverek iránti keresletet. Több száz millió dollárnyi árbevételt vártak, amelyből soha nem lett semmi - a Blackphone egy csúfos bukás lett. 

Az Android PrivatOS verzióját futtató okostelefonokból három nagy ügyfél 250 000 darabot vett volna eredetileg, de miután kettő kihátrált, alig adtak el 6000-et. 

A svájci cég 750 millió dolláros árbevétellel számolt 2015-re, azonban csak 10 milliót ért el. Bár a megrendelések elmaradtak, a pénzt elköltötték a gyártásra. 

Sokan úgy vélik, hogy a legjobb ellenpélda a OnePlus, amely új szereplőként a meghívós rendszerrel biztosította a kereslet-kínálat megfelelő arányát. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.