Hirdetés

Siemens ME75 - az elpusztíthatatlan



|

Eyszerű kezelhetőség, VGA kamera és ütésálló burkolat.

Hirdetés

Múltidézés A Siemens M35i még ma is megbízható társa az egyszerű, de legalább használható telefonok kedvelőinek. Édesanyám M35-je 4 éves, és mindösszesen a vibra motor romlott el benne. Az ME45-el is hasonló a helyzet, egyik kedves gimnáziumi osztálytársam részegen törte össze a telefonjait, mindaddig, amíg egy ME45 birtokosa lett. Az ő számlájára írható, hogy elhagyta a készüléket, de a 2 éves megpróbáltatásokat kiválóan bírta. A Siemens az ütésálló vonalat a Siemens M65-el folytatta, amely buta és nagy is volt, ráadásul nem lehettet használni a billentyűzetét. Kézbe véve A vélhetően utolsó Siemens márkanév alatt futó ME75 már az első pillanattokban elnyerte a tetszésemet. Bár a külalakja ezúttal is rendkívül puritán, mondhatni csúnya, az igazi értékei belül rejlenek, illetve a borításban. A telefon gumi alkotóelemei ezúttal is első sorban a kényes részeket védik: az akku aljzatot, a VGA kamera lencséjét és az akku fedő zárját is egy-egy apró elem tartja biztonságban. Ezekhez az apró gumidarabokhoz még pótalkatrészeket is találunk a Siemens ME75 dobozában.
A 95 grammos súly nem túl sok, de éppen elegendő ahhoz, hogy érezzük a készüléket a zsebünkben. A masszív kialakításnak hála nem kell attól tartanunk, hogy a készüléket víz, ütés vagy homok éri, mivel a hátlap és az előlap között húzódó gumi elem biztosítja az illesztések pontosságát. Érthetetlen módón az akkumulátor kivételekor az egész alaplap sebezhetővé válik, és a SIM kártya cserénél is hasonló a helyzet. Az áramköröket ebben az esetben még egy kis műanyag lap sem fedi. Billentyűzet A telefon billentyűi igen kisméretűek, a gumírozott felületen gyakran elcsúszott az ujjam. A szövegbeviteltől ettől függetlenül igen kényelmesen történik, mivel a gombok igen távol vannak egymástól. A funkció gombok mérete sem túlzottan nagy, nem beszélve az öt állású joystick-ról, amely kifejezetten apróra sikerült.
Kijelző A telefon kijelzője is jól bírja a gyűrődést, lehetetlen volt megkarcolni. A 65 ezer szín megjelenítésére alkalmas megjelenítő még mindig alacsony felbontáson (132 x 176 képpont) teljesít szolgálatot, de valamivel megnövelték a fényerőt és a kontraszttal is meg volta elégedve. Valóban ütésálló? "Ezt a bekezdést a Siemens-BenQ hazai képviselői ugorják át. Köszönjük." - a szerk. Az irodánkban feledhetetlen pillanatokat okozott, amint a falhoz csapdosva sem lett a telefonnak semmi baja. Rendszergazdánk egy méretes kartondobozt próbált vele áttörni, de nem sikerült. Programozónkkal önfeledten dekáztunk a készülékkel és Siemens ME 75 még mindig tökéletesen működik. Ütöttük, rugdostuk, falhoz csaptuk és még szét sem esett, sőt a szoftver sem fagyott le. Az épüéet előtt található lépcsősoron egyenként bukfencezve haladt a készülék lefelé, és a leérkezés után mintha mi sem történt volna, vígan várta a parancsainkat. Kiállta a próbát. Egy karcolást sem tudtunk ejteni rajta. Ezt a tesztet otthon is ki lehet próbálni, nem kellenek hozzá kaszkadőrök.
Üzenetek A Siemens ME75 100 darab SMS eltárolására képes a SIM kártya kapacitásán felül, a beérkezett üzenetek dátum és státusz alapján is rendezhetjük. A multimédiás üzenetekhez videót, képet, szöveget és hangot is csatolhatunk, sőt, akár több oldalas MMS-eket is létrehozhatunk. Az E-mai kliens is meglepően fejlett, az üzenetekhez csatolni tudunk fájlokat a telefon memóriájából, ezen felül támogatja a WAP-push üzeneteket, Telefonkönyv Az 1000 név regisztrálására alkalmas telefonkönyv egy névhez 20 adat rögzítésére ad lehetőséget. A neveket csoportokba rendezhetjük, fényképet rendelhetünk a kontaktokhoz, de sajnos a SIM kártya és a telefon memóriáját egyszerre nem tudjuk használni. Szervező és extra funkciók A naptár kezelésével ezúttal sem volt problémám, szerencsére igen fejlett a versenytársakhoz képest. A telefon továbbra is tartalmazza a Letöltések mappát, amelyből a képeket, az animációkat, a videókat és a polifonikus csengőhangokat tudjuk kényelmesen elérni. A szervező funkciók között találjuk a feladatokat, az emlékeztetőt, a jegyzetelési lehetőséget és a maximálisán 155 perc rögzítésére alkalmas diktafont. A telefon rendelkezik profilokkal, a háttér színe, a csengőhangok teljesen testreszabhatók.
Multimédia Nem tudom, hogy miért kell állandóan ezt a VGA kamerát erőltetni egy viszonylag új készülékben. Azt már régóta tudjuk, hogy a Siemens rendelkezik, 1, 1,3, és 2 megapixeles optikával is, a természetben járó strapamobil tulajdonosok biztosan szeretnének egy-két izgalmas, és lehetőleg nagyfelbontású fotót készíteni - sajnos ezúttal is le kell róla mondanunk. A jó öreg VGA kamera ezúttal is rendelkezik videofelvétel funkcióval, fényerő és digitális zoom állíthatósággal, de ezen felül nem sok extrát nyújt. A kamera optikája nem valami gyorsan követi az előtte zajló eseményeket, sajnos rángat rendesen. Exponálás után ne mozgassuk a telefont mert a fotó el fog mosódni. A telefon belső memóriája 140 darab VGA minőségű fénykép készítését engedélyezi, a mozgófilm 30 másodperces lehet. Az extra funkciók között a 15 másodperces önkioldót találjuk. Videofelvétel (3gp) alatt sem a zoom funkció, sem a fényerő állítás nem módosítható. A filmek rángatnak, szemcsések és a hang is akadozik. Az elkészült multimédiás anyagokat infrán, MMS-ben és E-mailben küldhetjük tovább. A Siemens ME75 nem tud megbirkózni az MP3 fájlokkal és még FM rádiót sem tartalmaz. Összegezés Az 1000 mAh Li-Ion akkumulátor 4-5 napig is bírta a gyűrődést, így váratlanul nem kellett a gyártó adatokban csalódni. A telefon valóban minden fajta gyűrődést és rongálást kibír, peresze ésszerű keretek között. Legközelebb egy tea főzés során szeretnénk kipróbálni a készüléket, miközben a Siemens terméke lubickol a 100 fokos forró vízben. Persze közben fel is hívjuk a készüléket, hátha történik valami érdekes. A Siemens ME75 menüje gyors, nem fagy, hihetelenül megbízhatóü készülék, de az elődmodellhez képest nem nyújt semmilyen említésre méltó újdonságot. A telefonból továbbra is hiányzik a Bluetooth vezetéknélküli kapcsolat.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.