Hirdetés

Siemens SL75 - Külsőben az erő



|

Íme egy nehezen besorolható mobiltelefon!

Hirdetés

Ez a készülék kellemes meglepetést okozott. Egy olyan termék tárulkozik elénk, amely teljesen megfelel a mai elvárásoknak, igaz a szétcsúsztatható kialakítást már többször lelőtte a Siemens előbbi készülékeinél. A funkciók területén is teljesen átlagos, ezenkívül különlegesen vékonynak se mondanám (méretei: 92 x 48 x 23 milliméter). Tömege kevés, mindössze 99 gramm, de ez se nevezhető erényének. Két színben kapható ez a készülék, feketében és ezüstben. A fedőlap fel, illetve lecsúsztatásához rendelhetünk hangot, amely az elején nagyon mókás dolog, de egy idő után idegesítővé válhat. A készülék előlapja szétcsúsztatható, amely funkció a szokottnál jobb minőségű, nem az, az érzése az embernek, hogy egy hónap múlva recsegni-ropogni fog. A készüléken egy ötállású navigációs gomb található, amivel szintén nem volt problémám, jól kezelhető volt. A telefon mindkét oldalán két-két gomb helyezkedik el. A jobb oldalon vannak a hangerőszabályzók, míg a bal részen a kamera és a médialejátszó kezelőket helyezték el. A mobil hátulján van a kamera lencséje, és mellé került a vaku. Kemény billentyűzetét kicsit nehézkes kezelni. A Siemens SL65-höz képest a felső- és az alsó gombsornál itt rosszabb a hozzáférése a használójának, a kevesebb hely miatt. Menü és kijelző A kijelző 132 x 176 pixeles (28 x 37 milliméter) és 262 ezer szín megjelenítésére alkalmas TFT. Felbontása nem elegendő ehhez a mérethez, hogy igazán élvezhetővé váljon. A menüjével kapcsolatban zavarban vagyok. Nem tudom eldönteni, hogy ezt a telefont mire és kiknek szánták. A grafikai megoldásokat látva néha egy játék telefon jut az eszembe. Ha a menübe belépünk, 12 ikon oszlik el a képernyőn nem valami igényes kidolgozással, viszont ha tovább böngészünk, láthatunk igényesebb, szebb kidolgozásokat is. Kicsit olyan, mintha nem lett volna elég idő a főikonokra.
Telefonkönyv A telefonkönyv 5000(!) férőhelyes kialakítást kapott. Egy névhez, harmincnégy különböző bejegyzést lehet rendelni (keresztnév, vezetéknév, kijelzett név, magán-, üzleti-, mobil szám, csengőhang, kép, e-mail, fax, cím�), ami a maga nemében egy rendkívül jó eredmény. Üzenetek Lehetőségünk van SMS, EMS, MMS, e-mail és Instant Messenger használatára. A gyártó nem feledkezett meg azokról a felhasználókról sem, akiknek az SMS írás az életük, ugyanis helyet kapott a mára már nélkülözhetetlen T9, amely a gyors szöveges üzenet megírását segíti. Szöveges üzeneteknél 100 férőhely áll a rendelkezésünkre. Lehetőségünk nyílik az összes üzenetfajtánál hangok, képek, videók és különböző adatok beszúrására. Mellékletként akár egyéb fájlokat is képesek vagyunk csatolni hozzá. Szervező A naptár havi, heti és napi nézetben képes megjelenni. A bejegyzések számát pontosan nem tudni, de több mint 500. A tárolásra került elemeket külön is képes megmutatni, nem szükséges ahhoz belépnünk a naptárba. Nem maradhatott ki, az emlékeztető, a feladatok és a jegyzetek, a számológép, a stopper, a visszaszámláló, a profilok és a témák (4 féle gyári) menüpont sem.
Az SL75-ben a Siemens termékekhez hasonlóan a diktafon elégedettséget okoz tulajdonosának. A kapacitás a memória szabad méretétől függ, amellyel több órás felvételt is produkálhatunk. A csengőhangok 40 szólamban kelnek életre. Rendelkezésünkre áll rengeteg dallam, de ha ez számunkra nem elegendő, akkor MP3 letöltésére is van elegendő hely. Kicsit térjünk vissza a funkcionalitásra. Manapság nem számít kuriózumnak, ha a mobiltelefonunkban van Bluetooth (2.0-ás verzió), USB, GPRS, Java illetve xHTML. Ami egyedül említést érdemel az, az EDGE. Viszont sajnos nem kapott helyet az infra, 3G és a WLAN sem, igaz utóbbi hiánya érthető. A Bluetooth működése gyors és jónak mondható, PC-vel szinkronizáltuk több alkalommal. Az MP3-ak letöltése Pc-ről zökkenőmentesen sikerült. A WAP böngészőről nem igen lehet véleményt alkotni, mert a kijelző felbontása nagyban rontja az élvezhetőségét. Az alsó rendszercsatlakozó még az 55-ös sorozattal is kompatíbilis, de adatkábelből már az USB-t támogatja.
A készülékben három előre beépített játékot találunk (Torpedo, Wappo, Golf), ezek sem nagy újdonságok, mert már szerepeltek más Siemens által gyártott modellekben. Kamera 1.3 megapixeles beépített kamerával látták el a készüléket. Önkioldó, fehéregyensúly, vaku, ötféle felbontás, ötféle effekt, ötszörös digitális zoom, éjszakai üzemmód, időzítő, keret és vörös szemet csökkentő mód áll a rendelkezésünkre Ha videót szeretnénk készíteni a telefonnal, akkor ebben az esetben maximum 176 x 144-es felbontással vehetünk fel 3GP formátumban. Egyszerre 1,5 percet tudunk felvenni. A videólejátszó 3GP és MPEG4 formátumot támogatja. Az elkészült képek minősége kissé homályos, a Siemens C65-ben tapasztaltakkal egyezik meg. A képek eltárolásában az 58 MB belső memória áll a rendelkezésünkre, ez a mennyiség nem bővíthető.
Összegzés A Siemens SL75 külsejéhez méltatlan belső megjelenítést kapott, tehát a készülék hibáját a kijelző felbontásában lehet keresni. Elsősorban nők számára készült mobiltelefon, s közülük is azoknak, akiknek fontos, hogy készülékük rendkívül megbízható legyen. A megbízhatóság alatt elsősorban a stabil és gyors működést, illetve a tartós akkumulátort (700 mAh) értem. A közelmúltban megjelent Siemens mobiltelefonok közül magasan kiemelkedik a készülék minősége és kialakítása.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.