Hirdetés

Skyfire 2.0: már videózásra is alkalmas



|

Itt az első androidos böngésző, amellyel szinte bármilyen Flash-es videó megtekinthető.

Hirdetés

Az Adobe gőzerővel dolgozik a natív Flash-beépülő 10.1-es verzióján a Google mobil operációs rendszeréhez, az első béta verzió napokon-heteken belül várható. Aki addig is szeretne különféle videókat megtekinteni, az mostantól megteheti a Skyfire webböngésző legújabb bétájával.

 


A fejlesztők nagyon ügyesen oldották meg a problémát: amennyiben a szoftver egy olyan weboldalt tölt be, amelyen beágyazott videót ismer fel, akkor az alsó menüsoron csak rá kell kattintani a lejátszásra. A Skyfire kapcsolatba lép a cég szerverével, amely valós időben HTML5-ös formátumba kódolja a Flash-videót, amelyet a böngésző a WebKit-motornak hála már le tud játszani.


Mint a fentebbi videón is látható, a megjelenítő motor rendkívül jól teszi a dolgát, az Engadget weboldalán egyetlen komoly renderelési hiba sem látható. Hasznos funkció még, hogy szükség esetén trükkösen gyári androidos, és iPhone-os Safari böngészőnek is képes álcázni magát - az esetleges kompatibilitási hibák, és diszkriminatív blokkolások kikerülése végett.

Az ingyenes program többek közt letölthető a MarketPlace-ről is, a futtatásának egyetlen feltétele a minimum 1.5-ös Android OS.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.