Hirdetés

Skype: hamarosan jön a Windows Phone-os verzió



|

A Microsoftnak majdnem egy évre volt szüksége a saját szolgáltatásának implementálásához.

Hirdetés

A legfrissebb hírek szerint heteken belül végre megérkezhet a hazánkban is rendkívül népszerű Skype csevegőkliens Windows Phone operációs rendszerrel szerelt mobilokon futó változata. A Microsoft 8,5 milliárd dollárért még májusban vásárolta fel a VoIP szolgáltatást fejlesztő és üzemeltető kommunikációs céget, bár technikailag az akvizíció csak októberben fejeződött be.


Ironikus módon a Skype eredetileg nem valamiféle allűrből nem volt hajlandó elkészíteni a Windows Phone-os verziót, a késés mögött pusztán technikai okok álltak, hiszen a redmondiak rendszere nem engedélyezett olyan szintű hozzáférést a futtató készülékek hardvereihez, amely feltétlenül szükséges lett volna kliens működéséhez.


Ezen problémát a Microsoftnak az aktuális Windows Phone 7.5-ben (Mangóban) ugyan már sikerült kiküszöbölnie, ám ettől függetlenül a tavalyi év végére ígért Skype kliens továbbra sem érhető el – viszont a korábbi kiadási dátumból ítélve legalább nem kell majd tangós okostelefon a futtatásához.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.