Hirdetés

Sokkolóan magas Európában az iPhone SE ára



|

Európában majdnem 40 százalékkal kerül többe az új iPhone.

Hirdetés

Tegnap mutatta be az Apple az új iPhone SE-t, amelynek a részleteiről és áráról már beszámoltunk. A vételár azonban sok kérdést vet fel. 

Hirdetés

Miközben Amerikában szinte ünnepelték, hogy van olcsó iPhone, addig a kompakt készülék Európában közel sem lett kedvezően árazva. Ami azt illeti, sokkolóak a különbségek. 

A 16 GB-os iPhone SE európai 490 eurós vételára majdnem 40 százalékkal magasabb, mint amennyiért Amerikában meg lehet vásárolni. 

A 64 GB-os modell 590 euróba kerül, az ártöbblet itt 33 százalék körül mozog Amerikához képest. 

Meg kell jegyezni, hogy ezek már bruttó árak, miközben Amerikában az állami adó is hozzájöhet még az összegekhez, ami akár 8 százalék is lehet. 

Az iPhone SE vételára ennek ellenére így is meglehetősen magas lett Európában. Az utóbbi években ezt egyre jobban megszokhattuk, ettől függetlenül nehéz dolga lesz az Apple-nek, ha az androidos riválisokkal akar versenyezni. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.