Hirdetés

Sony Ericsson K600i - Bádogember



|

Hirdetés

A bádogember története Egyszer egy szép őszi napom kezemhez kaptam, egy jó öreg sony ericssonos dobozt. Ezt felnyitva egy fura, mondhatni misztikus alak rajzolódott ki előttem. Kezembe vettem és így csodáltam tovább. Szemem elsőre a fényes fémes műanyag burkolaton esett meg. Aztán a videó hívásokhoz használatos kamerán, mely a küklopsz szeméhez hasonló módon helyezkedik el a telefon jobb felső sarkában. Hátul találjuk az 1.3 Mpixeles kamerát, amlyet vakuval is kiegészítettek. Amikor a Sim kártyámat akartam behelyezni ötletes megoldással találkoztam. Ugyanis a telefon oldalán van két ’retesz’, amiket elhúzva levehetjük a hátlapot. Ügyes. A bádogember lelke A telefon kijelzője 176x220 pixeles felbontás mellett 262 ezer szín tud megjeleníteni. Ezek nem nevezhetők rossz paramétereknek. Ezt mi is látni fogjuk, miután bekapcsoljuk a készüléket. Szép éles kép, élénk színekkel. A jól ismert módon a joystick megnyomásával érhetjük el a menüt, amely a megszokott módon jól átgondolt, logikus felépítést takar. Ha nem vagyunk megelégedve menünk színeivel, könnyen lecserélhetjük őket az előre telepített témák segítségével. A menüpontok szintén jól ismertek, a telefonkönyvben semmit sem változott az elődökhöz képest, 500 férőhely lehetőleg elég lesz mindenki számára. A kontaktokhoz természetesen e-mail címet, lakcímet és minden általunk fontosnak vélt információt hozzácsatolhatunk.
Az üzeneteknél a T9 segít, ha kell, de inkább ne kérjünk belőle. Tesztem során sok szót nem ismert fel, így maradt a jól ismert ’bepötyögés’. Aki sokat smsezik, örülhet, mert akár 100 üzenetet is tárolhat a készülék dinamikus memóriájában (33Mb). Multimédia, fényképező, miegymás A cikk elején említettem, hogy a kamera a hátoldalon van. Vízszintesen tartva, tudunk vele alkotni (akár egy ’igazi’ fényképezőnél). Képeink jó fényviszonyok mellett kellemesek. Jól sikerült képeinket megbolondíthatjuk keretekkel, ábrákkal, de akár szépia, fekete-fehér vagy egyéb más módokban is fotózhatunk. Videót is tud, szaggatásmentesen, de gyatra minőségben. Multimédiás képességei persze a fotózásban nem merülnek ki. Van benne rádió RDS-el, ami igen pozitív, ráadásul jó a hangzás a mellékelt fülhallgatóval, sőt kihangosítva is. Az mp3 player manapság szintén divatos a mobiltelefonok terén, ezért itt is van, szintén jól szuperál. Kedvenc zeneszámainkat Usbn tölthetjük fel legegyszerűbben a telefonra. Ha már nagyon unjuk magunkat, vagy csak ’kreatívkodni” szeretnénk, ott a musicDJ. Van VideoDj és PhotoDj is, amikkel értelemszerűen az adott kategóriát piszkálhatjuk.
Adatkommunikáció A ’háromgé’ elmaradhatatlan része a készüléknek, amelyet a jól ismert módon alkalmazhatunk (videótelefon, mobiltv, stb.). Van még bluetooth, sőt még infra is, hogy teljes legyen az adatkommunikációs eszközök bősége. Az usb portot szintén megtaláljuk a telefon oldalán (jól elrejtve). A Wap böngésző sem hiányozhat, ami 2.0-ás és HTML oldalak megjelenítését is akadálytalanul elvégzi. Mindent összevetve Nekem bejött. Nagy szolgáltatás kínálat, elegánsan feltűnő külső. Semmi sem hiányzik belőle, ami egy mai naprakész embernek szükségeltetik. Részemről ötös.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.