Hirdetés

Sony Ericsson W700i - W800i light



|

Hirdetés

Előzmények A tavalyi év egyértelműen a zene körül forgott, ezt legfőképpen a Sony Ericsson sulykolta a vásárlókba. A W800i sikere után szinte minden hónapra jutott egy Walkman készülék. A W900 a 3G szerelmeseit nyűgözte le, a W550, a W600 és az W300 pedig a vékonyabb pénztárcájú előfizetőket vette célba. A W810i új köntöst és az EDGE technológiát leszámítva nem hozott annyi újdonságot, amely miatt érdemes lett volna W800-at a kukába dobni. A W700i bejelentését kétkedéssel fogadtam, pontosabban egyből a kártyafüggetlen ára felöl kezdtem érdeklődni. Az általam tapasztalt bolti árak szórása igen nagy, 70 és 80 ezer forint között mozog. Jó állapotú W800i-t használtan már 55 ezer forint környékén is találunk, a bontatlan készülékért 75-85 ezer forintot is elkérnek a független boltok. Megéri váltani? Erre keressük a választ. A telefon számos hasonlóságot mutat a W800i, W810i és K750i telefonokkal, így ezeket a teszteket is érdemes elovasni, mivel jelen esetben a nyilvánvaló egyezésekre nem tértem ki.
Külső A W800i kapcsán többen jelezték, hogy bár a tudással elégedettek, de egy ilyen fiatalos készülékkel a kezükben nem fognak megjelenni még az irodájukban sem. Tény, hogy az elődmodell gyerekes narancssárga - fehér kombinációját igen jól ellensúlyozza a W810i komor feketéje, de a W700i is ezt az utóbbi vonalat folytatja. Az új, szerintem akár pezsgőnek is nevezhető árnyalat valahol a titán és az arany között helyezkedik el a gyártó szerint. Valóban a W700i igazán jól néz ki. Szemből, oldalról és hátulról is igen tetszetős, kellemes érzés kézbe fogni, a K800i után pedig egészen vékonynak és könnyűnek tűnik.
A telefon méretei igen arányosak, bár a kijelző lehetne pár milliméterrel szélesebb. Formailag, illetve a gombok elhelyezkedése szempontjából semmilyen különbséget nem véltem felfedezni a W800i-hez képest. Az optikát továbbra is egy retesz védi, az akku fedő csak a készülék aljáról távolítható el, bal alul egy gumi elem védi a memóriakártya foglalatot, jobb oldalt pedig az exponáló gomb díszeleg. Gyakorlatilag egy új elő- és hátlapot kapott a W700i, amellyel az érettebb korosztályt célozza meg a gyártó.
A telefon gombjai továbbra is pontosak, és a funkció billentyűk mérete is megfelelő. A széles numerikus gombsornak köszönhetően SMS-t is aránylag gyorsan lehet vele írni. Egyedül a joystick-kal nem sikerült megbarátkoznom, mivel annyira parányi méretű, hogy sokszor nem érzem melyik irányba is nyomom éppen. Belső A belső szoftver gyakorlatilag változatlan, gyors, nem nagyon akart lefagyni, és képes egyszerre több programot futtatni. Az ikonos menürendszer átlátható és az animációk is tetszetősek. Bőven lehet bele telefonszámokat és üzeneteket is pakolni. A fényképezés minősége nagyban lecsökkent az autófókusz hiánya miatt, közeli képeket nem érdemes vele készíteni.
A mobilfénnyel elégedett voltam, de sötétben csak zajos eredmény fog születni. A teljes kijelző használható keresőként, vannak effektek, fotó szerkesztő, a maximális felbontás pedig 1600x1200 képpont.
Szomorú, hogy az adatkommunikációs lehetőségek nem fejlődtek jottányit sem. Legalább az EDGE-et belegyömöszölhették volna a W700i-be. Régen találkoztam olyan készülékkel, amelyben csak GPRS volt. A Bluetooth és az infra port kiválóan működött, az USB 2.0-át támogató platform egy hajszálnyit lassúnak bizonyult a korábban tapasztaltakhoz képest.
A Walkman funkciók is változatlanok. Mindenképpen a Disc2phone alkalmazással töltsük fel rá a számokat, mert a sima USB driverből áthelyezett tartalmakat nem fogja lejátszani a telefon. A fülhallgató már az első behelyezéskor eltünteti a világ zajainak jelentős részét. Az üres Memory Stick Duo kártyánkra amíg felmásoljuk a Red Hot Chili legújabb lemezét kipróbálhatjuk az FM rádiót. Az RDS kompatibilis eszköz akár 20 csatornát is meg tud jegyezni, de keresés funkciót kiválasztva előre lépkedhetünk egyesével a magyar adók között. Természetesen beérkező hívás esetén a vétel megszakad, de a beszélgetés befejezése után egyből visszatér a FM adás - nem kell külön gombokat nyomkodni. A hangerő igen széles skálán vezérelhető, a beépített hangszóró is igen meggyőző teljesítményre képes.
Miután hosszas várakozás után minden egyes legálisan beszerzett MP3 számunkat felmásoltuk a 256 MB-os tárhelyre, kezdődhet a lejátszási lista összeállítása. A szoftver előadó és zeneszámok alapján is képes rendezni a tartalmakat. A mély hang előcsalogatásához az Equalizer nevű opciót válasszuk. Háromféle mélyhang kiemelés áll rendelkezésünkre, a középső fokozat már megfelelő lehet az átlag felhasználó számára is. A legzúzósabb beállítás a Bank törzsközönségének is el fogja nyerni a tetszését. Valóban jól szól a telefon, egységes hangszín világa mindenki számára kielégítő lehet. A zenelejátszó funkció más alkalmazások futtatása alatt is működik, ilyenkor a háttérbe vonul.
Összegzés W800i tulajdonosoknak mindenképpen kifizetődőbb ötlet, ha vesznek egy új előlapot a meglévő telefonjukhoz, mivel gondolom technológiai szempontból visszafelé senki sem akar lépni. A Walkman szériával ismerkedő felhasználóknak ajánlatos a W700i beszerzése, csak próbáljuk meg a legolcsóbb boltot kiválasztani, hogy ne legyenek álmatlan éjszakáink amiatt, hogy nem szántunk még 10 darab ezrest a nagyobb memória kártyára és a jobb kamerára. A készülék egy feltöltéssel, sok zenehallgatással, telefonálgatással és WAP-olással 3 napig bírta feltöltés nélkül.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.