Hirdetés

Sony Ericsson W810i - Megkomolyodva



|

Hirdetés

Változások belül A telefon szolgáltatásai egy apróságot leszámítva megegyeznek az alábbi linken olvasható Sony Ericsson W800i tulajdonságaival, így az azonos tulajdonságokra ezúttal nem térünk ki. A csodálatos kijelző, a 2 megapixeles autófókuszos kamera, az RDS FM rádió és a testreszabható belső megjelenés mind-mind megegyezik az elődmodellel. Az egyetlen komoly újítás az EDGE kapcsolat. Ennek segítségével a GPRS-hez képest körülbelül háromszoros sebességgel, 230- 250 kbps. Ezt a fejlődés azok érzékelhetik igazán, akik wap, illetve internetböngészésre használják kedvencüket. EDGE hálózat esetén a telefon készségesen kiír egy kisméretű E betűt a bal felső sarokban, így egyből tudni fogjuk, hogy éppen szélessávú cellában tartózkodunk-e vagy sem. A készülékre mindenképpen ajánlom az Opera Mini telepítését, amellyel gyakorlatilag az egész világháló elérhetővé válik, és az EDGE gyorsaságával még a sebesség is élvezhető lesz.
Változások kívül Mint a címben utaltam rá, a készülék megkomolyodott. Ezt a fekete-narancssárga kombinációjú háznak köszönheti. Ezzel a módosítással talán a szokványosabb színeket kedvelőket illetve idősebb korosztály képviselőit is a vásárlói között üdvözölheti a cég. Igaz, itt felmerül a kérdés, hogy a szolgáltatásokat tekintve a fiatalokat célzó készülék, amely egyébként nagyon dögös volt fehér-narancssárgaként is, sikeres lehet e továbbiakban is ezzel a visszafogottabb színkombinációval.
A gombok terén is nagy változás történt, eltűnt az oly sok problémát okozó joystick és helyette kapunk egy 4 irányú navigációs gyűrűt. Ezzel biztosan nem jön elő Sony Ericsson felhasználók rémálma, az egy év utáni billentyűzetcsere. Ha már van egy gyűrűnk, akkor a többi kezelőgomb is hasonlóképpen helyezkedjen el, igaz a szimmetria jegyében rögtön kettő kell, így alakult ki a 3 körös design.
Ezen a részen kaptak helyet a már említett navigációs gombok, amik a zenelejátszó kezelésében is segítenek. Bal oldalon található a feltűnő narancsságra színű "walkman" gomb, amivel a legfontosabb szolgáltatását, a zenelejátszót érhetjük el. Az oldalsó gombok semmit sem változtak, a jobb felső sarokban a hangerő illetve, zoom gomb található.
Mellette az exponáló gomb kapott helyet, ami a fényképezőgépekhez hasonlóan két fokozatban nyomható, félig lenyomva autofókuszálunk, teljesen lenyomva elkészítjük a képet. A bal oldalra helyezhetjük a Memory Stick Pro Duo kártyánkat, illetve innen is vezérelhetjük a zenelejátszót.
Az előlaphoz hasonlóan a hátlap is nagy változáson ment keresztül. Eltűnt az optikát védő fedél, illetve megnőtt a hangszóró. A vaku megegyezik az elődjével, és itt kapott helyet a jól megszokott önarckép készítéshez használható tükör, igaz most a készülék színvilágához passzoló narancssárga színben.
Összegzés A Sony Ericsson ismét egy, a maga nemében remek készüléket alkotott a W810i személyében, bár valószínűleg korántsem fog a Halhatatlanok Csarnokába kerülni, mint tette azt az elődje. A tartósabb navigációs gyűrűért cserébe fel kellett áldoznunk az elődben megismert jó minőségű műanyag házat, egy meglehetősen gyenge minőségérzetet adó, ráadásul komor színű darabra. A kamera még mindig gyönyörű képet készít, a zenelejátszóval pedig továbbra is minőségi dalokat hallgathatunk. A készüléket a Sony Ericsson hazai képviseletétől kaptuk kipróbálásra. Telefonnal készített képek
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.