Hirdetés

Sony: íme a világ legjobb kameramobilja



|

Az XPERIA Z1 csúcsmobil papíron mindenképp a maximumot hozza.

Hirdetés

Ugyan a berlini IFA-kiállítás hivatalosan szeptember 6-án nyitja csak ki a kapuit, ám az elmúlt napokban számos gyártó elkezdte bejelentgetni az elsőként itt megtekinthető termékeit. A show gyakorlatilag ma már elkezdődött, hiszen a Sony és Samsung szerda délutánra-estére leszervezték az idei talán utolsó igazán fontos leleplezéseiket.

Hirdetés


A délután 4 órakor kezdődött Sony sajtótájékoztató sztárja az utóbbi hónapokban számos alkalommal kiszivárgott XPERIA Z1 (avagy Honami) okostelefon volt, amely a vállalat sajtósai szerint jelenleg a világ legjobb minőségű fotókat készítő mobilja. Ezen megállapítást a Strategy Analytics közvélemény-kutatása támasztja alá, feltehetően a cég munkatársai tesztfotókat mutogattak a járókelőknek.

 


Éppen emiatt az állítást érdemes egyelőre erős fenntartásokkal kezelni, hiszen a telefonba hiába került a 20,7 megapixeles Exmor RS szenzor, mikor az csak 1/2.3” méretű. A specifikáció alapján nem igazán kerülhet a szokásosnál több fény a képalkotó egységbe, így valószínűleg nincs veszélyben a Nokia Lumia 1020 trónja. Az új XPERIA dedikált képfeldolgozó processzorral is rendelkezik, amelyet BIONZ névre kereszteltek a sajtósok.

 


A Sony új csúcsmobilja elődjéhez hasonlóan csepp- és porálló (IP55 / IP58), a kerete egyetlen alumíniumdarabból lett esztergálva. Az igényes külső kialakítás nem a belbecs hiányosságainak elmismásolására szolgál: a telefon érintőkijelzője 5 colos és 1920×1080 pixeles, a Qualcomm Snapdragon 800 lapkakészletében négymagos és 2,2 gigahertzes CPU teljesít szolgálatot, méghozzá Adreno 330 GPU és 2 GB RAM társaságában.


Az XPERIA Z1 elméletileg még szeptember során piacra fog kerülni, ám a várható áráról egyelőre nem adott tájékoztatást a gyártó.


Sony XPERIA Z1 specifikációk:
- GSM/GPRS/EDGE, HSPA+, LTE
- Bluetooth 4.0, Wi-Fi 802.11n, NFC, A-GPS
- Érintőkijelző: 5 col, 1920×1080 pixel, TRILUMINOS Display
- Előlapi kamera: 2 megapixel
- Hátlapi kamera: 20,7 megapixel, G Lens (27 mm, F2.0), autofókusz, LED-es vaku
- Négymagos és 2,2 GHz-es CPU, Adreno 330 GPU, Qualcomm Snapdragon 800
- 2 GB RAM, 16 GB háttértár, microSD foglalat (max. 64 GB)
- Csepp- és porállóság (IP55 / IP58)
- Google Android 4.2
- Akku: 3000 mAh
- Súly: 170 gramm
- Méret: 144 × 74 × 8,5 mm

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.