Hirdetés

Strapabíró akkumulátorokon dolgozik a Huawei



|

Grafén segítéségével dobják fel a lítium-ionos akkumulátorokat, amelyek így nem avulnak el 2 év után.

Hirdetés

A Watt Laboratory a Huawei Central Research Institute részlegének az egyik szervezete, és érdekes újítást eszközölt. Bemutatta az első olyan lítium-ionos akkumulátort, amelyet már grafén segítségével fejlesztettek tovább. 

Hirdetés

Az új energiaforrás a 60 Celsius-fokos hőmérsékleteket is bírja, vagyis 10 Ceslius-fokkal többet visel el, mint az eddigi maximum. Ezzel egyszerre megduplázza a lítium-ionos megoldások élettartamát. 

Dr. Yangxing Li, az intézet vezető tudósa elárulta, hogy azonos körülmények között a grafén használatával felturbózott verzió 5 Celsius-fokkal hűvösebb. Az is kiderült a tesztek során, hogy ha 60 Celsius-fokon 2000 alkalommal újratöltik, még mindig megmarad a kapacitás 70 százaléka. Ha 200 napig 60 Celsius-fokon tárolják, akkor pedig a kapacitása 13 százalékát sem veszíti el. 

A lítium-ionos akkuk ezzel szemben gyors ütemben mennek tönkre 2-3 év után, akkor is, ha egy fiókban pihennek. A magas hőmérsékletek a folyamatot jelentősen felgyorsítják. Természetesen egyelőre nem jelenik meg kereskedelmi forgalomban a technológia, de az eredmények biztatóak. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.