Hirdetés

Szabadabb mobilozás a British Airways gépein



|

Zenét hallgatni, videózni vagy játszani már bármikor lehet a repülés során.

Hirdetés

Novemberben az Egyesült Államokban és Európában egyaránt jelentős változások álltak be a repülőkön való telefonozás engedélyezésének ügyében, ugyanis röviddel az USA Szövetségi Légügyi Hatóságának döntése után az Európai Repülésbiztonsági Ügynökség is rábólintott a fel- és leszállás közbeni telefonozás megengedésére.

Hirdetés


Ettől függetlenül – a légitársaságok egyéni beleegyezése után – egyelőre csak a hálózati forgalmat nem igénylő mobilozásra van lehetőség, azaz internetezni, SMS-ezni vagy telefonhívást folytatni tilos (konkrétan repülős üzemmódban kell lenniük a készülékeknek), de a zenehallgatás, videózás és játék rendben van.


Az új enyhítéseket Európában elsőként pár hete a Scandinavian Airlines vezette be, effektíve a mai naptól kezdve pedig a British Airways is megengedi az utasainak telefonjaik szabad nyomogatását. A könnyítés semelyik említett légitársaságnál sem érinti a laptopokat, azokat továbbra sem lehet felszálláskor és landoláskor használni.


(Forrás: Engadget | Fotó: Tony Evans / Flickr)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.