Hirdetés

Szabadalmi szövetségre lépett a Google és Samsung



|

Az elkövetkező évtizedben a cégek szabadon használhatják egymás tulajdonait.

Hirdetés

Vasárnap a Samsung és Google mindkét cég számára óriási előnyökkel kecsegtető megállapodást kötött, amely keretében az elkövetkező 10 évben hozzáférhetnek a másik fél teljes szabadalmi portfóliójához. Ezzel szellemi jogi szempontból jó eséllyel a világ egyik legerősebb mobilos szövetsége jött létre, a keresőcég még a Motorola felvásárlásakor jutott brutális mennyiségű vonatkozó szabadalomhoz.

Hirdetés


Az együttműködés célja a teljesen szükségtelen szabadalmi perek számának jelentős csökkentése, egymás támogatását élvezve már egy Apple kaliberű vállalatnak is jól meg kell gondolnia, hogy megpróbálkozik-e például a Samsung újbóli bíróságra cibálásával.


„A Samsung és Google azt próbálja demonstrálni az ipar számára, hogy az egymással való együttműködés jelentősen nagyobb előnyökkel kecsegtet, mint a szükségtelen szabadalmi viták” – nyilatkozta Dr. Seungho Ahn, a dél-koreai gyártó szabadalmi részlegének vezetője.


Más gyártók a szövetséghez való csatlakozásáról egyelőre nem esett szó, azonban nem lepődnénk meg, ha többek közt az LG és HTC is szeretne minél előbb belépni a körbe.


(Forrás: TechRadar | Fotó: Robert Scoble)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.