Hirdetés

Szabadalomsértés miatt késhet az új Android



|

Az Apple-Samsung háború még a következő Nexus mobilra is kihathat.

Hirdetés

Mint pár napja beszámoltunk róla, a Google és a Samsung elhalasztották a keddre tervezett közös sajtóeseményüket, amelyen a keresőcég következő „saját" mobilját, és az Android Ice Cream Sandwich operációs rendszert kívánták bemutatni. Az indoklás szerint mindez Steve Jobs halála miatt történt, méghozzá kegyeleti okból.

 

 


Akkor úgy gondoltuk, hogy ezen indoklás kissé sántít: ugyan az Apple vezérének távozása egy valóban elképzelhető indok, ám ez esetben inkább attól félhettek az illetékesek, hogy az éppen Jobs életének megírásával foglalkozó sajtó nem fordítana maximális figyelmet a bejelentésükre.


A híres-hírhedt Eldar Murtazin nemrég újabb perspektívából világította meg a helyzetet: állítása szerint a késés oka az Apple-Samsung per, ugyanis a Google olyan megoldásokat is alkalmazott az Ice Cream Sandwich-ben, amelyek miatt az almások jelenleg sikeresen perlik a koreai gyártót. A kérdéses funkciókat újra kell tervezni, hogy az új Nexus mobil bejelentése után az Apple ügyvédei ne legyenek képesek belekötni a konstrukcióba.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.