Hirdetés

Szabályozná a gyorstöltési rendszereket a Google



|

Univerzális gyorstöltési szabványt szorgalmaz a Google, amely az USB-C-n alapszik.

Hirdetés

A modern okostelefonok és táblagépek egyik leghasznosabb tulajdonsága a gyorstöltés lett, azonban a funkció elég töredezett, vagyis sok szabvány van a piacon - például a Qualcomm Quick Charge, az Oppo VOOC vagy a Media PumpExpress. 

Hirdetés

Sok okostelefon különleges töltőt kap annak érdekében, hogy a gyorstöltést támogassa. A csúcsmodellekhez általában jár ilyen, a többi modellhez nem - vagyis a felhasználók számára már a kompatibilis gyorstöltő kiválasztása is nagy kihívás. 

A Google azt szeretné, ha a jövőben mindenki egy univerzális gyorstöltési szabványt alkalmazna, azt, amit a Pixel széria és a töltői. A gyártókat arra bátorítja, hogy ne vegyenek át olyan gyorstöltési technológiákat, amelyek a szabványos értékeken kívül módosítják a feszültségeket. 

A jövőben a Google kötelezheti az összes USB-C-alapú eszköz gyártóját arra, hogy biztosítsa a kompatibilitást a szabványos USB-C-s töltőkkel. 

A Google ezzel a készülékspecifikus töltőktől szeretne megszabadulni, és csökkenteni az akkumulátoros balesetek bekövetkezésének a kockázatát. Bár egy okostelefon akkuja csak ritkán kap lángra, az eltérő gyorstöltési megoldások gyakran a technológia legvégső határait feszegetik. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.