Hirdetés

Szakít a hagyományokkal az ionos EeePC



|

Egyértelműen fejlődőképes az ASUS netbook-sorozata.

Hirdetés

A tajvani gyártó június végén jelentette be hivatalosan az EeePC 1215N jelzésű apró noteszgépét, amely meglepően erős hardverekkel lett felszerelve. A gép lelke továbbra is egy Intel Atom processzor, azonban az N470 helyett a szintén kétmagos D525-ös modellel látták el, amely 1,8 gigahertzen ketyeg.

 

 


Az alaplapi lapkakészlet szintén nem a kategóriában megszokott NM10 Express, hanem a jóval komolyabb teljesítményű NVIDIA ION, amely külön grafikus vezérlővel is fel lett szerelve. Utóbbi jóval erősebb a CPU-ba integrált GMA 3150-esnél, támogatja az Optimust, és a HD1080p-s videók hardveres dekódolásán felül egyszerűbb grafikájú játékok futtatására is alkalmas.

 

 


Alapvetően 2 GB DDR3-mas memória kerül a 1215N-szériás netbookokba, azonban ez házilag akár meg is duplázható - bár nincs sok értelme. A gép további érdekességei közt megemlítendő az n-szabványt is támogató Wi-Fi-vezérlő, a 3.0-ás Bluetooth, továbbá a két darab USB 3.0 kapu. Ezen felül került még a netbookra egy-egy USB 2.0/ RJ-45/D-SUB/HDMI-aljzat, és két mini Jack is. A merevlemez 250/320 GB kapacitású lehet, optikai meghajtó természetesen nincs, bár a kártyaolvasót azért nem felejtették ki a gépházból.

 

 


Mint a netbook típusszámából is sejthető, a megjelenítője 12,1 col átlójú, a felbontása 1366×768 pixel, felette pedig egy 0,3 megapixeles webkamera foglal helyet. Érdekes, hogy a 6 cellás akkumulátor ellenére is csupán 1,45 kilót nyom a 296 x 203 x 23-37 mm méretű gép.


Még nem tudni, hogy a Windows 7 Home Premiummal szerelt ASUS EeePC 1215N mikor és mennyiért válhat elérhetővé hazánkban, azonban az Egyesült Államokban 500 dollárért (kb. 106 ezer forintért) már előrendelhető a kisebb kapacitású merevlemezzel szerelt verziója.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.