Hirdetés

Százmilliókat fizethet az Apple



|

A Nokia megnyerte a szabadalmi háborút, Jobs cége kénytelen mélyen a zsebébe nyúlni.

Hirdetés

Tegnap a finn gyártó hivatalosan is bejelentette, hogy végre egyezségre jutott az almás céggel: a közlemény szerint az Apple az eddig illegálisan használt szabadalmak miatt elsőként egyszeri kártérítést fog fizetni, ezentúl pedig rendszeresen utalják majd a licencdíjakat.

 

 


Sajnos konkrét összegekről egyik fél sem számolt be, ám a Deutsche Bank egyik elemzője szerint - a hasonló pereket alapul véve - az Apple körülbelül 600 millió dollárt fizethet első körben, majd utána negyedévenként rendszeres jutalékként olyan 138 milliót.


A két fél nagyjából másfél évig állt perben, a kezdeményező jelen esetben a Nokia volt: a cég ügyvédei szerint az almások számos hardveres és szoftveres szabadalmukat sértették, elsősorban az iPhone-okban használt GSM/UMTS/3G/Wi-Fi vezérlők után elmaradt pénzek miatt indult a jogi perpatvar.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.