Hirdetés

Szenzorok és applikációk helyettesíthetik a PIN-kódot



|

Egy új szoftver könnyedén leválhatja a jelenlegi mobilos védelmi-rendszereket.

Hirdetés

A Glasgow Caledonian University tudósai egy intelligens "vészkapcsolóként" funkcionáló applikáció kifejlesztésén dolgoznak, mely csupán a használati szokások alapján képes monitorozni tulajdonosát és ha a készülék illetéktelen kezekbe kerül, - akár néhány percnyi szokatlan viselkedés alapján is - lezárja a mobilt, biztonságba helyezve a rajta tárolt, féltett adatokat.

Hirdetés

Az okostelefonok ma már rengeteg opcionális védelmi vonalat kínálnak a felhasználóknak, melyek valamilyen szinten körülményessé is teszik a mobilok működtetését, így a legtöbb user nem él ezen lehetőségekkel (védtelenül hagyva a készülékükön fellelhető információkat). A kifejleszteni kívánt applikáció csupán az okostelefonba épített gyári szenzorok, illetve a telepített alkalmazások közreműködésével (minden tevékenységet, pozíciót és egyéb információt loggolva) megalkot egy használati profilt, melynek segítségével még egy rövid megfigyelést követően is meglehetősen pontosan kiszűrhető, ha nem tulajdonosa babrál az adott eszközzel. A háttérben észrevétlenül futó monitorozó szoftver segítségével így feleslegessé válhatnak a PIN-kódok, a jelszavak, vagy a feloldó-minták, hisz csak a tulaj kezei között kelhet életre a készülék.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.