Hirdetés

Szeptemberben jöhet az iPhone 5



|

Most már szinte biztosra vehető a telefon érkezése.

Hirdetés

Az elmúlt pár nap eseménydúsan telt az Apple háza táján: a múlt héten bemutatkoztak az idei MacBook Airek, velük együtt piacra került a Mac OS 10.7, és az iOS-t futtató készülékek is kaptak egy fontos biztonsági foltozást.

 

 


Utóbbi a jailbreakeléshez használt PDF sebezhetőséget szüntette meg, ám a kiadása után pár órával a hackerek egy másik problémát kihasználva újra képesek voltak feltörni az operációs rendszer védelmét. Az Apple nagy meglepetésre tegnap elérhetővé tette az iOS 4.3.5-öt a hordozható kütyüire, amellyel befoltoztak egy X.509 tanúsítványok hitelesítéséhez kötődő hibát, a kihasználásával a potenciális támadók manipulálhatták az SSL/TLS által védett adatfolyamokat. Az előző változathoz kiadott tethered jailbreak a legfrissebb iOS-szel is használható.


Már régóta sokan tényként kezelik, hogy az iPhone 5 szeptemberben fog piacra kerülni, bár pár napja lehetett hallani olyan pletykákat, miszerint az A5 processzor túlmelegedése miatt csúszhat a telefon bemutatása. Úgy tűnik, hogy a problémát sikerült megoldani (már ha volt egyáltalán), és az Apple most felkereste egyes volt bolti alkalmazottait, hogy augusztus második felétől szeptember közepéig térjenek vissza részmunkaidősként a céghez, hiszen a meglévő munkaerővel nehéz lenne elvégezni „az új termék" debütálása miatti plusz teendőket.


Végül a PriceGrabber kapcsolódó felmérése szerint a megkérdezett egyesült államokbeli vásárlók 35 százaléka biztosan be fogja szerezni az almások új mobilját, az igennel válaszolók 7 százaléka ráadásul már a debütálásának első hetében szeretné megkaparintani a csodafont.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.