Hirdetés

Szétszedték a Pixel 6 Prót, jó pontokat szerzett a Google



|

A keresőóriás új csúcskészüléke három szempontból is megkönnyíti a szerelők dolgát.

Hirdetés

Az elmúlt hetekben kisebb botrányt okozott, amikor kiderült, hogy az Apple ellehetetleníti arcazonosítást végző Face ID szenzor működését, ha nem a méregdrága hivatalos szervizekben cseréltetjük az iPhone 13-széria kijelzőjét.

A javítás joga mellett kardoskodó véleményvezérek felháborodását érzékelve a cupertinóiak végül nemrég visszakoztak, most viszont a Google újdonsága, a Pixel 6 Pro került terítékre az iFixit legújabb videójában. Jó hír, hogy a nagy rivális máshogy viszonyul a kérdéshez, és három ponton is megkönnyíti a független szervizek (vagy a bátrabb felhasználók) dolgát.

Hirdetés

Az első, hogy ragasztás helyett egy műanyag keretet és apró kapcsokat alkalmaztak a kijelző rögzítéséhez, így kevésbé sérülésveszélyes a szétszerelés folyamata, az összerakásnál pedig nem kell a ragasztóanyag pótlásával bajlódni.

A másik szimpatikus döntésről már korábban is beszámoltunk: a Google nemrég maga adott ki egy szoftveres eszközt az ujjlenyomat-olvasó kalibrálásához kijelzőcsere után, így már emiatt sem szorulnak rá a vásárlók a hivatalos szervizekre.

Végezetül pedig a Google a szervizlátogatások egyik leggyakoribb okát, az akkumulátorcserét is igyekezett megkönnyíteni egy ragasztószalaggal, amivel elméletileg egy mozdulattal kiemelhető lenne a telep, bár itt meg kell jegyezni, hogy az iFixit szakijának nem igazán sikerült dűlőre jutnia vele, és végül egy hagyományos szerszám mellett döntött.

Összességében tehát boldogok lehetnek a javítás jogának szószólói, már csak azért is, mert a Google ezúttal már 5 évig vállalta a frissítések biztosítását, ami szintén fontos döntés a fenntarthatóság szempontjából. Ebből a szempontból egyébként az Apple is jól teljesít, a szeptemberben megjelent iOS 15 ugyanis még a 6 éves iPhone 6S-eken is telepíthető.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.