Hirdetés

Őszi érdekességek: HTC Desire HD és Nokia C3-01



|

A karácsonyi szezonra szokás szerint érkezik néhány rendkívül érdekes készülék.

Hirdetés

Különösen az átmeneti szép időre való tekintettel furcsa belegondolni, hogy szinte napra pontosan három hónap múlva itt a karácsony. Természetesen a mobilgyártók már gőzerővel készülnek a különösen jövedelmező időszakra, egymás után jelentik be az új készülékeiket - szerencsére szinte minden kategóriában akad néhány igazán érdekes darab.

 

HTC Desire HD
HTC Desire HD

 


Jelen írásunk nem vásárlási tanácsadó, hiszen a tényleges szezonig lefolyik még néhány liter víz a Dunán, azonban felhívnánk a figyelmet két igen érdekes készülékre. Az egyik a HTC Desire HD, amelyet egy héttel ezelőtt jelentett be a tajvani gyártó, a mobilról szóló hírünk itt olvasható.

 

HTC Desire HD számítási teljesítmény
HTC Desire HD számítási teljesítmény

 


Időközben történt némi előrelépés a témában: valaki kiszivárogtatott némi számszerű információt a telefon hardverének teljesítményéről. A grafikonra pillantva egyértelmű, hogy a nyers számítási teljesítménye körülbelül 30 százalékkal haladja meg a Nexus One-ét, mellesleg a grafikus lapkája is kétszer gyorsabb a Google telefonjában használténál - körülbelül a Samsung Galaxy S szintjén van.

 


Hivatalos oldalról egy videó formájában érkeztek új információk: a közel 8 perces mozgókép elsősorban a frissített Sense új funkcióit hivatott közérthető formában elmagyarázni. Az októberben debütáló telefon kártyafüggetlenül több forrás szerint 415 euró körüli összegbe fog kerülni, amely átszámítva olyan 116 ezer forintot jelent.

 

Nokia C3-01 Touch and Type
Nokia C3-01 Touch and Type

 


A másik érdekes készülék a finnek nemrég bemutatkozott Touch And Type-szériáját gazdagítja - a C3-01 jelzésű mobil hagyományos gombsorral, és érintőképernyővel is rendelkezik. A megjelenése karácsony előtt esedékes, adók és egyebek nélkül 145 euróba (40 ezer forintba) fog kerülni.


Remek vitatémát képez, hogy megéri-e az árát: a rezisztív érintőképernyője 2,2 col átlójú, 240×320 képpont felbontású, míg a fixfókuszos, ám vakuval is kiegészített kamerája 5 megapixeles. A telefon négysávos GSM/GPRS/EDGE-hálózaton működik, a HSDPA-modul 10,2 megabites, feltölteni maximum 2 Mbittel képes.

 

Nokia C3-01 Touch and Type
Nokia C3-01 Touch and Type

 


Ezeken felül került még az S40-es mobilba EDR-es Bluetooth 2.1, és Wi-Fi-vezérlő is - de sajnos a GPS kimaradt. A 30 megabájtos beépített háttértár legfeljebb 32 GB-os microSD-vel bővíthető, az egyéb nem említett extrák közt pedig megtalálható a szabványos hangkimenet, és RDS-es FM-rádió is.


A Nokia C3-01 Touch and Type-ba 1050 milliamperes akku került, amellyel együtt kerek 100 grammot nyom a 111 x 47,35 x 11 mm méretű készülék.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.