Hirdetés

Szkennelhető profilkóddal újít a Facebook Messenger



|

Sokkal egyszerűbb lesz chatelést kezdeményezni másokkal.

Hirdetés

A Facebook több Messengert érintő bejelentéssel is szolgált a héten. A csevegő legnagyobb újítása, hogy hamarosan szkennelhető profilkódokkal is lehetségessé válik chatelést kezdeményezni másokkal, egyszerűen csak be kell olvasni a mobil kamerájával az egyedi azonosítókódjukat. A megoldás leginkább a QR-kódokhoz hasonlítható, a Snapchat felhasználói "snapcodes" néven már jó ideje használhatják a lehetőséget. Ezen túlmenően minden felhasználónak lesz egy rövid webes linkje is (m.me/felhasználónév), ennek segítségével szintén könnyen fel lehet majd venni a kapcsolatot az ismeretlen felhasználókkal.


Hirdetés


Az újítások már most is hasznosak, azonban a jövőben még értékesebbé fognak válni, ugyanis például vállalatok ügyfélszolgálatait is elérhetjük majd a Facebook Messenger közreműködésével. Jelenleg ha chatelni szeretnénk egy ismeretlen felhasználóval, akkor név alapján meg kell megkeresnünk, azonban nem mindenki található meg könnyen a kereső segítségével.


A Facebook szerint a Codes és Link funkciók folyamatosan válnak elérhetővé a felhasználók számára, a nagyon közeli jövőben mindenkinél aktiválódnak a Messenger újdonságai.


(Forrás: The Verge, David Marcus)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.