Hirdetés

Szoftveresen gyorsítható GSM-hálózatok



|

A Nokia Siemens új fejlesztésével megduplázható a meglévő infrastruktúra hangátviteli kapacitása.

Hirdetés

A vegyesvállalat által nemrég kiadott sajtóközlemény szerint a cég szakemberei sikeresen végrehajtották az első OSC-DFR (Orthogonal Sub-Channel Dual Full Rate) technológiát használó telefonhívást. A dolog érdekessége, hogy egy teljesen szoftveres megoldásról van szó, és az összes olyan bázisállomás esetén használható, amely támogatja a széles körben elterjedt AMR-FR (Adaptive Multi Rate-Full Rate) átvitelt.

 

 


Az OSC-DFR segítségével sokkal hatékonyabban lehet használni a rendelkezésre álló spektrumot, hiszen a technológia a fentebb említett elődjéhez képest klasszisokkal jobban gazdálkodik az erőforrásokkal. A segítségével megduplázható a jelenleg hanghívásokra fordított sávszélesség, vagy amennyiben ez szükségtelen, akkor felére lehet venni a beszélgetések kiszolgálására szánt erőforrások mennyiségét, és át lehet azokat irányítani a 3G/LTE adatátvitel kiszolgálására.


Mindehhez a megfelelő hálózaton kívül csak a Nokia Siemens szoftverének megvásárlására van szükség, az OSC-DFR a piacon lévő összes mobiltelefonnal kompatibilis.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.