Hirdetés

Szoftveresen tüntetné el a Pixel kamerák becsillanását a Google



|

Fényforrás hatására becsillannak a Pixel készülékek fotói, de a Google szoftveresen eltünteti a zavaró elemet a képekről.

Hirdetés

A jelek szerint idén nem jelenik meg a piacon olyan okostelefon, amellyel nincs valamilyen gyári probléma. A Google Pixel és Pixel XL készülékek tulajdonosai arra panaszkodnak, hogy fényforrás hatására becsillanások jelentkeznek a fotókon.

Hirdetés

Ugyan ez megszokott jelenség, az átlagosnál rosszabb a helyzet, és úgy tűnik, hogy a sarkokban látható probléma abból adódik, hogy a kamera és a 2.5D-s üvegborítás pozicionálása nem megfelelő. Mindezt számos összehasonlító teszt is bizonyítja már. 

Javítható-e egy hardveres pontatlanság szoftveresen? Igen, és a Google már dolgozik rajta.  

A Google egyik embere a Pixel User Communityn árulta el, hogy készül a javítás, és a következő hetekben válik elérhetővé. A frissítés olyan algoritmusokkal tuningolja fel a kamerát, amely felismeri a becsillanásokat, és képes maradéktalanul kiszedni azokat a képekről. Természetesen mindehhez a HDR+ funkció lesz szükséges, ami gyenge fényviszonyok mellett egyébként is már-már csodákat képes tenni. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.