Hirdetés

Szolidaritás a japán károsultakért

|

A hazai telekommunikációs cégek összefogásának köszönhetően ismét működik a 1749-es segélyvonal.

Hirdetés

2011. március 23., szerdától hívható az Invitel, a Magyar Telekom (T-Home, T-Mobile), a Telenor, a UPC és a Vodafone hálózatából a 1749-es segélyvonal, melyen keresztül hívásonként, vagy a JAPAN szó elküldésével SMS-enként 200 forintnyi támogatást lehet eljuttatni a japán földrengés károsultjainak megsegítésére.

 

 

A részletekről sajtótájékoztató keretében számolt be az Ökumenikus Segélyszervezet, melyen részt vett Lévai Anikó, a Segélyszervezet jószolgálati nagykövete, Yuji Amamiya magyarországi japán konzul, Lehel László, a Segélyszervezet elnök-igazgatója és a távközlési cégek képviselői.

 

Lévai Anikó Japán és Magyarország baráti kapcsolatára, a két ország közt mindig is meglévő jó viszonyra emlékeztet, melynek eredményeként eddig a távol-keleti ország számtalan és különféle módon segítette országunkat. Most, a lakóházakat, kórházakat, irodaépületeket, ipari negyedeket és mezőgazdasági területeket percek alatt megsemmisítő 9 erősségű földrengés és a szökőár pusztítását látva, a magyar emberek is kifejezhetik szolidaritásukat a japán károsultak felé.


Yuji Amamiya elmondta, hogy a magyarok - mind állami mind pedig civil részről - az elsők között fejezték ki részvétüket illetve jelezték segítő szándékukat a katasztrófa után. Országa megfeszített erőkkel küzd, hogy minél jobban haladjanak a helyreállításokkal. Végül külön köszönetét fejezte ki az Ökumenikus Segélyszervezetnek az adománygyűjtés elindításáért. Mint mondotta, több alkalommal dolgoztak már együtt nemzetközi projekteken a Segélyszervezettel, például afganisztáni fejlesztő programok végrehajtásakor, mely együttműködések mindig kölcsönös elégedettséggel fejeződtek be.

 

Komolyabban érdekel az IT? Informatikai, infokommunikációs döntéshozóknak szóló híreinket és elemzéseinket itt találod.

Hirdetés
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://pcworld.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.

A Project029 Magyarország Kft. közleménye
Bezár