Hirdetés

Szolidaritás a japán károsultakért



|

A hazai telekommunikációs cégek összefogásának köszönhetően ismét működik a 1749-es segélyvonal.

Hirdetés

2011. március 23., szerdától hívható az Invitel, a Magyar Telekom (T-Home, T-Mobile), a Telenor, a UPC és a Vodafone hálózatából a 1749-es segélyvonal, melyen keresztül hívásonként, vagy a JAPAN szó elküldésével SMS-enként 200 forintnyi támogatást lehet eljuttatni a japán földrengés károsultjainak megsegítésére.

 

 

A részletekről sajtótájékoztató keretében számolt be az Ökumenikus Segélyszervezet, melyen részt vett Lévai Anikó, a Segélyszervezet jószolgálati nagykövete, Yuji Amamiya magyarországi japán konzul, Lehel László, a Segélyszervezet elnök-igazgatója és a távközlési cégek képviselői.

 

Lévai Anikó Japán és Magyarország baráti kapcsolatára, a két ország közt mindig is meglévő jó viszonyra emlékeztet, melynek eredményeként eddig a távol-keleti ország számtalan és különféle módon segítette országunkat. Most, a lakóházakat, kórházakat, irodaépületeket, ipari negyedeket és mezőgazdasági területeket percek alatt megsemmisítő 9 erősségű földrengés és a szökőár pusztítását látva, a magyar emberek is kifejezhetik szolidaritásukat a japán károsultak felé.


Yuji Amamiya elmondta, hogy a magyarok - mind állami mind pedig civil részről - az elsők között fejezték ki részvétüket illetve jelezték segítő szándékukat a katasztrófa után. Országa megfeszített erőkkel küzd, hogy minél jobban haladjanak a helyreállításokkal. Végül külön köszönetét fejezte ki az Ökumenikus Segélyszervezetnek az adománygyűjtés elindításáért. Mint mondotta, több alkalommal dolgoztak már együtt nemzetközi projekteken a Segélyszervezettel, például afganisztáni fejlesztő programok végrehajtásakor, mely együttműködések mindig kölcsönös elégedettséggel fejeződtek be.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.