Hirdetés

Szövegelő app a Samsungtól: ChatOn



|

A Samsung alkalmazása az Apple és a BlackBerry Messenger babérjaira tör.

Hirdetés

A Samsung új üzenetküldő szolgáltatásán keresztül kapcsolja össze az Android telefonjait a táblagépeket az iOS-es eszközökkel. A ChatOn célja, hogy felvegye a versenyt a populáris BlackBerry Messenger-rel (BBM) és az Apple hamarosan elérhető iMessage szolgáltatásával. A ChatOn egyik különlegessége, hogy több mint 120 országban 62 nyelven válik majd elérhetővé, így az egyik legtöbb országban használható alkalmazásként lép a piacra. Másik fő előnyeként kiemelhető a több platformos kompatibilitása. Az iOS-től kezdve az Android, a Bada (a Samsung saját mobil OS-e), a BlackBerry és a számítógépes web kliensek is képesek lesznek futtatni az ingyenes alkalmazást, az egyelőre azonban még kérdéses, hogy rendelkezni fog-e Windows Phone 7 klienssel.

 

 

Míg az Apple iMessage-e csak az iOS 5 készülékeken lesz futtatható, a BBM főleg a BlackBerry eszközök számára van fenntartva, a Google Talk pedig az Android és a számítógép felhasználókat célozza, addig a Samsung ChatOn mixéhez feature (vagyis nem „okos") készülékeit is hozzáadta. Bár utóbbi eszközökön csak korlátozott szöveg és képmegosztási funkciókkal fog rendelkezni.

 

 

A ChatOn az okostelefonok körében tud majd igazán kibontakozni. A két felhasználó közötti kép és szövegmegosztást felváltja a csoportos chat és üzenetküldés. Emellett a videó- és hangüzenet, a naptár és a kapcsolati információk megosztása is lehetségessé válik. A Samsung ChatOn másik büszkesége a közösségi hálókkal kapcsolatos szolgáltatásainak széles tárháza. Azon túl, hogy felhasználói megjegyzéseket posztolhatunk barátaik üzenőfalára (Facebook), csatlakozhatnak és bővíthetik közösségi hálójukat. A szolgáltatást egy Interaction Rank osztályozó funkcióval is ellátták, melyen keresztül azonnal láthatóvá válik, hogy mely ChatOn-os felhasználóval milyen gyakran érintkezik az adott személy.

 

 

Az animált üzenetküldő funkción keresztül egyénileg összeállíthatott kreatív tartalmak válnak továbbíthatóvá, melyek saját kezű rajzokkal, egyéb audio- és képanyaggal fűszerezhetőek. A beszélgetés ablakok, a képek és a videók egy úgynevezett tartalom törzsben („Trunk") jelennek meg. Ebből a törzsből ágaznak szét a különböző megosztott tartalmak, melyekre a résztvevők könnyen és egyszerűen reagálhatnak.

 

A Samsung ChatOn-ja szeptembertől fokozatosan válik elérhetővé és alkalmazása ingyenesen letölthető formában várja az érdeklődőket.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.