Hirdetés

Szuper érdekességek a Galaxy S7 edge belsejéről



|

A Chipworks darabokra szedte a készüléket, és megvizsgálta az alkatrészeket.

Hirdetés

A Galaxy S7 és a Galaxy S7 edge életében most a stressztesztek és boncolások kora van. Ezúttal a nagyobb modellt szedte szét a kanadai Chipworks, amely az alkatrészeket vizsgálta

Hirdetés

A megfigyeléseknek hála kiderült, hogy a 16 megapixeles kamera 1,12 µm méretű pixeleit 1,4 µm méretűekre cserélte az új 12 megapixeles. Az iPhone 6S és 6S Plus kisebb pixeleket használ. A készülék vélhetően tényleg az IMX260-as szenzort alkalmazza, mert az egyik kábelen "SONY" logó van. 

Ránéztek a kamera Dual Pixel Phase Detection technológiájára is. Ezt eredetileg a Canon dolgozta ki 2013-ban az EOS 70D DSLR-hez, aminél az aktív pixelek 80 százaléka volt hozzárendelve a Dual Pixel CMOS autofókusz-rendszerhez. 

A technológiát most mobilos kamerák chipjeihez igazította a Samsung, vagyis a képpontok 100 százaléka érzékel és adatot küld az autofókuszos rendszernek. Érdekesség, hogy míg a Samsung 1,4 µm méretű pixeleknél valósította ezt meg, addig a Canon DSLR-je még 4,1 µm-es pixeleket használt. 

Kiderült továbbá, hogy az érintőkijelzőt egy Samsung S6SMC41X kontroller vezérli, az LPDDR4-es RAM pedig a Hynix gyárából való - vélhetően azonban megosztották a beszállítókat, és a Samsung LSI divíziója is készített az eszközbe memóriát. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.