Hirdetés

Szuperlapos Samsung phablet, androidos Commodore telefon - a hét mobiljai



|

Az HTC eközben olcsó Desire okostelefonokkal próbálkozik - mobilos újdonságok.

Hirdetés

Hirdetés

A Samsung valaha volt leglaposabb készüléke

Komoly várakozás övezte a Samsung valaha volt leglaposabb - és egyben az egyik leglaposabb androidos - eszközét, a Galaxy A8-at. A készülék hivatalosan is bemutatkozott, és valóban nem túl vastag: a legvékonyabb pontján 5,9 milliméterre emelkedik el az asztaltól. Egyébként 158 milliméter magas és 77 milliméter széles, és 151 grammot nyom a mérlegen. 

Az 5,7 hüvelykes Super AMOLED kijelzője 1080p-s felbontású, belül pedig egy nyolcmagos Snapdragon 615-ös processzor fut, 2 GB RAM, microSD-férőhely és 16/32 GB tárhely társaságában. A kamerák 16 és 5 megapixelesek, az akku 3050 mAh-s, az 5.1-es Androidra pedig ezúttal is TouchWiz felületet húztak. A Home gombban ujjlenyomat-olvasó is van. A prémium külsejű készüléket elsőként az ázsiai piacra viszik majd el. 

 

Prémium külső

 

HTC: Lollipop, olcsón

Az HTC összesen négy, egyébként apró mértékben eltérő új okostelefont mutatott be. Ezek mindegyike a Desire szériát erősíti, Android 5.1 Lollipopot futtat, HTC Sense felülettel. Mindegyik modell műanyagból készült, több színben lesz elérhető, és Snapdragon 210-es processzort használ. A Desire 626s, 626, 526 és 520 között a különbséget a kijelző mérete és a tárhely kapacitása jelenti. Mindegyik változat 8 megapixeles kamerát és 2000 mAh-s akkut kapott. 

 

Olcsó és színes

 

Commodore PET: klasszikusokkal? 

Olaszországból támad a Commodore PET, amely egy Android Lollipop rendszerre építő okostelefon lesz. Ha csak robotos eszközként nézzük, akkor is érdekes, ugyanis 300 és 365 dollárért ár-érték arányban meglepően jó specifikációkkal rendelkezik a két verziója. Amennyiben a Commodore névre koncentrálunk, akkor pedig meg kell jegyezni, hogy az előretelepített alkalmazások között ott lesz a VICE64 és az Uae4All2-SDL Amiga Emulator. Ugyan ezeket bármelyik androidos telefonra fel lehet tenni, de a Commodore PET az ígéretek szerint kis szerencsével klasszikus játékok natív portjait is elhozza a Commodore márkanév fénykorából. 

 

Androidra épít

 

Táblagép lett a Huawei P8-ból 

Hivatalosan is bemutatkozott a Huawei MediaPad M2, amely 8 hüvelykes kijelzőt kapott, 1920 x 1200-as felbontással és 16:10-es képaránnyal. Belül a házi Kirin 930-as, nyolcmagos processzor dolgozik, 3 GB RAM-mal. Hardveresen gyakorlatilag a Huawei P8-ról beszélünk, és tárhelyben is 16-tól 64 gigabájtig lehet mozogni. A két kamera 8 és 5 megapixeles. 

Az M2 háza 99,5 százalékban fém, és 7,8 milliméter vastag. A kompakt táblagépbe egy 4800 mAh-s akkumulátort raktak, két 1 wattos hangszóróval és Harman Kardon Clari-Fi technológiával. Az Android 5.0-ra az EMUI 3.0 kezelőfelületet húzták rá. Elsőként Kínában lesz kapható, de később Európába is eljut - sajnos még nem tudni, hogy mikor. 

 

A P8-ból nőtte ki magát

 

Ti terveztek mostanában új okostelefont venni? 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.