Hirdetés

Szupervékony LCD kijelző



|

Szinte intimbetét vékonyságú telefonok építhetők a Samsung új kijelzőjével.

Hirdetés

A karcsúság alapja az i-Lens technológia, amely lehetővé teszi az összes komponens, az LCD panel valamint a védő réteg egyetlen lapkára integrálását. Az i-Lensnek köszönhetően vékonyabb, többfunkciós LCD modulok építhetők, amelyek sokkal jobban védik a telefon fő kijelzőjét, mint a korábbi változatok, valamint ellenállóbbá teszik a rázkódás és ütés ellen. Összehasonlításképpen: az eddig gyártott panelek vastagsága 0,89 és 1,3 milliméter között mozgott, az új panel 0,82 milliméteres. Az új technológiára alapozó mobiltelefonok 1,4-2,4 milliméterrel lesznek majd vékonyabbak.



082mm_2.jpg

 

A lehető legvékonyabb kialakítás érdekében a Samsung Mobile Display Team újratervezte a fényvezető alegységet és a hátsó üvegréteget, amelyek a leginkább befolyásolják az LCD panelek vastagságát.

Manapság egy tipikus mobiltelefon kijelzője fölött 2-3 mm kihasználatlan tér van, és csak ez után következik az a megerősített műanyag modul, amely az LCD kijelzőt védi. Az új i-Lens rendszerben az ütésálló védő réteg közvetlenül az LCD panelra kerül, ezáltal megszűnik a kihasználatlan tér. Az i-Lens LCD paneljei a hihetetlen 0,82 mm-es vékonyságot érik el, emellett pedig a zavaró fényvisszaverődést is kiszűrik, így a gyártó ígéretei szerint az új kijelzők még napsütésben is jól olvashatóak lesznek.

Az új LCD kijelző 2,1” és 2,2” átmérővel készül. Felbontása megfelel a qVGA szabványnak (240x320 pixel), fényereje 300 cd/m2, kontrasztaránya 500:1. A panel tömeggyártása várhatóan 2007 második félévében indul.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.