Hirdetés

Szupervékony Sharp kamera modul okostelefonokba



|

12 megapixeles mobilok jönnek.

Hirdetés

A napokban jelentette be a Sharp új, okostelefonokba szánt kamera modulját, mely 12,1 megapixeles fotókat készít, de csupán 5,47 mm vastag - jelenleg ez a legvékonyabb megoldás ebben a kategóriában.

 

A japán elektronikai gyártó bejelentése nagyon is fontos az erőteljes mobil komponensek eseménydús é követelődző piacán. Ahogy más gyártók úgy a Sharp sem csak saját telefonjait és tévéit árulja, hanem más gyártók számára is készít érintőképernyőket és más komponenseket okostelefonokba és táblagépekbe .

 

Egyelőre 8 megapixeles Sony kamerával bír az iPhone 4S

 

A Sharp új modulja CMOS érzékelőre épül és alkalmas Full HD videofelvételek készítésére is, sőt, lencse elmozdítással dolgozó optikai képstabilizátort is tartalmaz. Tartalmaz automatikus fókuszt és mindössze 11 négyzetmilliméteres. A gyártó havonta 100 000 kamera modult fog előállítani, kezdetben 150 dolláros darabáron, nagy tétel mellett.

 

 

Egyes hivatalosan nem megerősített információk szerint a Sharp és az Apple szorosabbra fűzi az együttműködés szálait, és kijelzőkkel látja el az Apple jövőbeni üdvöskéit, sőt egyesek szerint a két cég együtt dolgozik majd az Apple iTV-n. Mindenesetre ez tényleg csak a jövőbeni termékekkel kapcsolatban elképzelhető, az Apple iPhone 4S újraboncolói szerint ugyanis a 4S egy Sony kamera modullal rendelkezik.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.