Hirdetés

Tableteken is terjeszkedne az AMD



|

A Hondo kódnevű APU már nem csak teljesítményre lehet az új Atomok ellenfele.

Hirdetés

Újabb belsős információk láttak napvilágot az AMD Brazos-T névre hallgató platformjáról, amelyek ígéretes képet festenek a gyártó jövőre érkező, tabletekbe és netbookokba szánt üdvöskéjéről. A török DonanimHaber birtokába került prezentációs diák tanúsága szerint a megoldás a Windows 8-cal párhuzamosan kerülhet piacra.

 

 


A körülbelül 1 wattos TDP-vel rendelkező Hudson M2T déli híd az architektúra vélhetően kevésbé érdekes része, az igazi érdeklődésre a Hondo kódnevű új APU ad okot. A benne lévő kétmagos processzor órajele minden bizonnyal modelltől függően eltérő lesz, a grafikus vezérlő szerepét egy Radeon HD 6250 fogja betölteni, az egycsatornás memóriavezérlője pedig DDR3-as modulokat fog kezelni.


A kulcs jelen esetben a fogyasztás, hiszen a Hondo TDP-je csupán 4,5 Watt lesz, 720p-s videók lejátszása esetén a lapka 2,1 Wattot fogyaszthat, netezés közben pedig 1,6 Wattra is eshet az energiafelhasználás. Mindez azt jelenti, hogy az AMD végre nem csak teljesítményben, de akkumulátoros üzemidőben is képes lehet felvenni a harcot az Intel rivális Atomjaival.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.