Hirdetés

Tarolt az iPhone a második negyedévben



|

Ettől függetlenül a Samsung droidjai még könnyedén átvehetik a stafétabotot az almás csodafontól.

Hirdetés

Az IDC legfrissebb jelentése szerint az idei második negyedévben az Apple mágikus mobilja volt a legsikeresebb okostelefon a piacon, hiszen világszerte 20,3 millió egységet sikerült értékesíteni belőle. A második legnépszerűbb gyártó a Samsung lett, amely 12 hónap alatt 380,6 százalékkal növelte az eladásait, a kérdéses időszakban 17,3 millió eszközt értékesítettek a koreaiak.

 

 


A Nokia „csupán" 16,7 millió okostelefont adott el a második negyedévben, ezzel a teljesítménnyel már csak a dobogó harmadik helyéig jutottak el, ráadásul a 30,4 százalékos éves csökkenés sem mutat jól. Éves viszonylatban a RIM majdnem 11 százalékkal növelte az eladásait, a 12,4 millió értékesített készülék a kínálatukat ismerve meglepően jó érték.


A második negyedévben a HTC inkább csak lappangott, ám ettől függetlenül a 11,7 millió eladott telefon abszolút figyelemreméltó, és a 165 százalékos éves bővülés is magáért beszél - kapcsolódó hír, hogy a gyártótól 6-8 okostelefont várhatunk még 2011 folyamán.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.