Hirdetés

Távozott az iPhone 4 antenna-felelőse



|

Hivatalosan nem tudni, hogy önszántából mondott-e fel a mérnök.

Hirdetés

Mark Papermaster, az iPhone 4 hardveres fejlesztésekért felelős vezetője távozott az Apple-től. Ezt a tényt Steve Downling, a vállalat PR-részlegének vezetője is megerősítette, továbbá közölte, hogy a helyére Bob Mansfield került, aki többek közt az A4-processzor, és a Retina Display fejlesztését felügyelte eddig.

 

Mark Papermaster
Mark Papermaster

 

Mark Papermaster

 


Az Apple nem közölt további részleteket a személyi cserével kapcsolatban, továbbá Papermaster sem kívánta kommentálni a helyzetet - így hivatalosan nem tudni, hogy az úriember önszántából távozott-e, avagy kirúgták. A New York Times egy anonimitásba burkolózó, belsős informátora szerint az utóbbi történt, egyrészt a híres antenna-probléma miatt, másrészt az iPod Touch kapcsán is kihúzta valamivel a gyufát Jobs-nál.


Papermaster 16 hónappal ezelőtt rendkívül érdekes módon lett Apple-alkalmazott: a korábbi munkáltatója az IBM volt, méghozzá 25 éven keresztül. Mikor otthagyta a vállalatot, a „Kék Óriás" keresetet nyújtott be a Szövetségi Bíróságra, amellyel meg szerették volna akadályozni az almás céghez való átigazolását: az indoklás szerint rendkívül bizalmas üzleti titkok birtokában volt. Hat hónapnyi huzavona után végül a bíróság elutasította a keresetet, addig az úriember két szék közt a padlón ült.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.