Hirdetés

Te mennyire ismered az Androidot?



|

Visszatekintünk néhány érdekes témára, amely meghatározó volt az Android platform életében.

Hirdetés

Azt lassan mindenki tudja, hogy az Android a világ legnépszerűbb mobil operációs rendszere. A piaci részesedése folyamatosan emelkedik a platformnak, és a 80 százalékával szemben az Apple 20 százalék alatt marad - az egyetlen említést érdemlő rivális, a Windows Phone pedig a legnépszerűbb piacaival is alig tesz ki néhány százalékot.

Hirdetés

Ha már a legnépszerűbb rendszerről van szó, felmerül a kérdés: ki mennyire ismeri? Mit gondoltok, ti már mindent tudtok róla? Összeszedtünk néhány érdekes témát, amelyek meghatározóak voltak a robotos platform történetében.

 

Kinek akarta Andy Rubin eladni az Androidot a Google előtt? 

Az Android társalapítója, Andy Rubin az összesen nyolc fős csapattal elsőként Szöulba repült ki, és a Samsungot próbálta meggyőzni az Android ötletéről. A Samsung 20 ügyvezetője azonban néma csenddel reagált mindenre, majd kinevette Rubint, hiszen összesen hat ember dolgozott akkor alatta, így pedig lehetetlennek tűnt megvalósítani a céljaikat. Két hét telt el, és a Google felvásárolta őket. 

 

Később már a Samsung is ráharapott

 

Mennyit fizetett a Google az Androidért?

Larry Page 2005-ben egyezett bele a találkozóba Andy Rubinnal. Miután meghallgatta, nem csak az Android OS-hez szükséges pénzbeli fedezetről gondoskodott, hanem eldöntötte, hogy megveszik az Androidot is. Akkoriban Larry Page és Sergey Brin már érezték, hogy a mobilpiacnak nagy változásra van szüksége, és aggódtak, nehogy a Microsoft megelőzze őket. Az Android és a nyolc embere pont jókor jött a Google számára, így nem jelentett nehézséget kiadni értük 50 millió dollárt. 

 

Mi érdekelte még Andy Rubint?

Andy Rubin, az Android atyja az operációs rendszerek mellett a robotok iránt is nagyon érdeklődött. A robotokra jelen esetben ipari méretekben kell gondolni: olyan robotok foglalkoztatták Rubint, amelyek képesek voltak a monoton munkavégzéstől és a kézbesítési logisztika nehézségeitől megszabadítani az emberi munkaerőt. 

 

Lollipop

 

Melyik volt az első teljesen 64 bites Android?

Ahhoz, hogy a Google egy teljesen 64 bites platformot tudjon a kezünkbe adni, az új Android Runtime-ra volt szüksége. Bár részlegesen ez már az Android 4.4 KitKatben is elérhető volt, teljes mértékben az Android 5.0-ás kiadásában, a Lollipopban váltotta le az elavult Dalvik megoldást. 

 

Melyik volt a fogyasztói piac első androidos telefonja?

A Google mindent elkövetett, hogy a lehető leghamarabb tudjon reagálni az Apple iPhone bemutatójára. Éppen ezért első lépésben a T-Mobile telekomcéggel állt össze, majd az HTC Dream készüléket T-Mobile G1 néven az első androidos okostelefonként dobta a piacra. 

 

T-Mobile G1

 

Nektek eddig mennyi androidos készüléketek volt? 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.