Hirdetés

Telefonáljon (majdnem) ingyen!



|

Havonta több ezer forintos a telefonszámlája? Amennyiben van internet-előfizetése, nem feltétlenül kell kevesebbet telefonálnia, hogy kevesebbet is fizessen érte. Cikkünkben bemutatjuk, hogyan kezdjen hozzá a spóroláshoz!

Hirdetés

Sajnos a telefonálás még nincs ingyen, azaz csak majdnem. Jelen körülmények között a vezetékes- és mobiltelefon fenntartása jár bizonyos költségekkel, nem beszélve a percdíjakról, és a szöveges- illetve multimédiás üzenetekről.
Ha megpróbálunk elvonatkoztatni a hagyományos telefonálási módszerektől, és kihasználjuk az Internet előnyeit, könnyedén beláthatjuk, hogy a telefonálás szempontjából az internetes hálózat igazi aranybánya.

Számos programot találhatunk az Interneten, amelyet alkalmazva a programok között ingyen telefononálhatunk, de ha jobban beleássuk magunkat a témába, olyanokat is találhatunk, amelyek segítségével hagyományos telefonszámokat is felhívhatunk -- ilyen például a Skype, Klip, és még jónéhány alkalmazás. Sajnos ez utóbbi már nincs ingyen, de többnyire potom összegért hívhatjuk a másik felet.

Az internetes telefonálásnak azonban van még egy olyan kiaknázatlan területe, amely teljes mértékben hasonlít a valódi telefonáláshoz. Az eddig kevésbé ismert SIP protokoll támogatottsága az utóbbi időben jelentősen megnőtt. Ennek előnye -- amellett, hogy szabványos, míg a Skype nem az --, hogy tudása nem csak számítógép és program segítségével aknázható ki, hanem külön SIP telefonkészülékkel is, amelyhez csak egy működő internetes előfizetésre van szükség. Sőt, a hálózati eszközöket gyártó cégek már olyan termékeket is árulnak, amihez még analóg telefonokészülékünket sem kell lecserélnünk. Ezekhez az ATA eszközökhöz bármilyen vezetékes telefonkészülék hozzákapcsolható, de konfigurálásuk kissé bonyolultabb a SIP telefonkészülékeknél. Az ATA eszközt egyszer mindenképpen számítógéphez kell csatlakoztatunk, hogy elvégezzük az alapvető beállításokat, míg a SIP készüléket saját kijelzőjén egy integrált menürendszer segítségével állíthatjuk be.

Októberi számunkban megjelenő cikkünkben megvizsgáljuk az alternatív telefonálási lehetőségeket, továbbá tippeket adunk, amelyek segítségével eldönthetik, vajon érdemes-e megtartani vezetékes előfizetésüket. Megpróbáljuk megtalálni a választ arra is, hogy mobiltelefonunkhoz feltöltőkártyás, vagy előfizetéses konstrukciót válasszunk.

Szeretné megtudni, hogyan telefonálhat olcsóbban? A cikk teljes terjedelmében a PC World októberi számában olvasható!

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.