Hirdetés

Tényleg fémből van a Samsung Galaxy Alpha



|

Bemutatkozott a Samsung régóta pletykált fém házas, kiváló telefonja - bizonyos értelemben mégis csalódás a Galaxy Alpha.

Hirdetés

A Samsungot az elmúlt években sokszor érte kritika a gyenge, műanyag borítású csúcskészülékei miatt, amelyek ilyen értelemben messze elmaradtak az Apple iPhone vagy az HTC One készülékéhez képest. Az idei évben sokat emlegettek egy bizonyos csúcskategóriás okostelefont, ami már teljesen fém házat kap. Később kiderült, hogy talán mégsem váltja le a Samsung Galaxy S5-öt. Valóban nem, mindenesetre végre hivatalosan is bemutatkozott a dél-koreai gyártó első fém házas okostelefonja, a Samsung Galaxy Alpha. 

Hirdetés

A 4,7 hüvelykes készülék a gyártó első komoly, fém házas mobilkészüléke. Az 1280 x 720-as felbontású kijelző alatt egy nyolcmagos processzor dolgozik, amelyet LTE, Android 4.4.4 KitKat és egy 12 megapixeles hátlapi kamera egészítenek ki. 

 

 

Maga a dizájn erőteljesen épít a ház fém keretére. Sajnos a hátlap úgy tűnik, hasonló ahhoz, amit a Galaxy S5-nél kaptunk, tehát tulajdonképpen csak a készülék kerete a fém igazából. Ez kissé hasonlít arra, amit az iPhone 5S kínál, ráadásul a hangszóró rácsát is ebbe fúrták, szintén úgy, mint az iPhone 5S-nél. Maga a Galaxy Alpha fekete, fehér, arany, ezüst és kék színekben lesz majd kapható. Jó hír, hogy az Alpha meglehetősen lapos, a mindössze 6,7 milliméteres vastagsága jobb érték, mint az S5 8,1 millimétere. Oldalirányban és magasságban 1-1 centivel rövidebb a zászlóshajónál a fém telefon, és persze könnyebb is - de sajnos nem vízálló. 

A Samsung fém házas telefonját sokáig elképesztően prémium eszközként harangozták be, de sajnos nem lett Ultra HD-s kijelzője, az 1280 x 720-as felbontással pedig nem igazán tud versenyre kelni az LG hatalmas sikernek mutatkozó G3-as készülékével. A hüvelykenkénti képpontok száma a Galaxy Alphánál 317, míg a Galaxy S5-nél 441, a G3-nál pedig 538. Vigasztaló lehet, hogy a színekkel biztos nem lesz baj, ugyanis a panel Super AMOLED lesz.

 

 

A KitKat 4.4.4-es verziójával érkező okostelefon kapott Home gombba épített ujjlenyomat-olvasót, de a Galaxy S5 hátlapjáról megismert pulzusmérőt már kihagyta a Samsung. Szoftveresen gazdag kínálat fogad majd minket, illetve lesz ultra energiatakarékos mód, ami monokrómmá alakítja a kijelzőt, és minden szükségtelen szolgáltatást lekapcsol. Az akkumulátor 1860 mAh-s, ami nem számít nagynak, de a kijelző várhatóan nem meríti majd túl gyorsan a viszonylag alacsony felbontása miatt. Az akku mindenesetre cserélhető. 

A kamera rendelkezik a Galaxy S5-nél megismert mindig aktív HDR móddal, és képes 4K-s videók rögzítésére is. Sajnos a szenzor 16 megapixeles helyett csupán 12 megapixeles ezúttal. Árak és pontos megjelenési dátumok még nincsenek, mindössze annyit közölt a Samsung, hogy Nagy-Britanniába szeptember elején jön a Galaxy Alpha. 

 

 

Nem lesz mindenesetre könnyű dolga: azokat a felhasználókat biztosan nem nyeri majd meg, akik a legjobb és legújabb technológiákra vágynak. A kijelző felbontása ma már egyáltalán nem számít kiemelkedőnek, a készülék nem vízálló, és a kamerát is lebutították. Ennek ellenére a Galaxy Alpha egy remekül kinéző, kiváló okostelefon, ami telitalálat lesz azoknál, akik elegáns, minőségi, jó tudású, de nem feltétlen a legkirívóbb és legnagyobb modellt szeretnék a zsebükben hordani. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.