Hirdetés

Tényleg házon belül gyártaná a Google a Nexus készülékeket



|

Gyakorlatilag az Apple és az iPhone mintáját követné a Google.

Hirdetés

A Nexus termékcsalád a múltban a jó áron elérhető, alap Android-élményt jelentette. A Nexus 6-tal és a Lollipoppal ez gyökeres fordulatot vett, és a tavalyi Nexus 6P is a csúcskategóriába érkezett. Ennek ellenére eddig az androidos piac döntő többségét a Google partnerei tették ki, az olyan gyártók, mint a Samsung vagy az LG. 

Hirdetés

Most ismét előkerültek azok a pletykák, amelyek alapján a Google a jövőben az Apple és az iPhone mintáját követné, és a szoftver mellett a hardveren is házon belül dolgozna, egy még teljesebb élményért és top minőségért. 

Ez azt jelentené, hogy a Nexus készülékek gyártását nem egy-egy partnerre bízná a vállalat, hanem maga végezné, teljes irányítás mellett. Erre példa a Pixel C tablet és a Chromebook Pixel notebook, ezek teljesen a Google termékei. 

Természetesen a Google-nek erre a lépésre több mint elég erőforrása van. A The Information értesülései szerint Sundar Pichai, a cég ügyvezetője most arról beszélt a belsősöknek, hogy szoftveresen és hardveresen is nagyobb irányítást kell a Nexusokra gyakorolni, ami igazolja a korábbi pletykákat. 

Amennyiben a Google egy teljesen önállóan gyártott készülékkel áll elő, az valószínűleg az Android jó megítélését is még tovább fokozza, főleg a csúcskategóriában. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.