Hirdetés

TESZT: OnePlus 3 - Három a kínai igazság



|

Régen elmúltak már azok az idők, amikor a Távol-Keletről beszerzett okostelefon egyet jelentett a bazári anyaghasználattal, a tiri-tarka dobozon feltüntetett, nevetséges mértékig eltúlzott specifikációval, valamint a rémálommal felérő garanciális ügyintézéssel. Mindössze egyetlen dolog maradt változatlan az évek során, ez pedig a kedvező árszabás: cikkünk alanya bruttó 125 ezer forintért kínál csúcskategóriás teljesítményt, példás összeszerelési minőséget, illetve stabil szoftveres hátteret.

Hirdetés

A shenzeni illetőségű OnePlus viszonylag friss szereplő a piacon, hiszen első készülékük, a "OnePlus One" alig több, mint 2 évvel ezelőtt, 2014.áprilisában lépett a rivaldafénybe. Az Oppo-val szoros kapcsolatban álló gyártó egykoron nem kisebb célt tűzött ki maga elé, mint hogy az éppen aktuális csúcsmodelleket megszorongató készüléket dobjon piacra, ráadásul mindezt azok vételárának töredékéért.


Hirdetés


Az ígéret persze csak akkor jó, ha betartják, de sokak meglepetésére a "OnePlus One" hozta az elvárt szintet, és pillanatokon belül hatalmas sikereket ért el a minden addigi próbálkozásnál "európaibb" formavilágával, korrekt teljesítményével, illetve az akkor aktuális CyanogenMod-ra építő szoftverével. A 2015-ben bemutatkozó második generáció - ha lehet - még nagyobb sikereket könyvelhetett el, a mobil körüli felhajtást pedig csak fokozta, hogy a "OnePlus 2" kizárólag meghívásos alapon volt megvásárolható. Időközben a gyártó hivatalosan szakított a Cyanogen fejlesztőivel, a készülékek támogatása viszont továbbra is megmaradt, így mind a mai napig elérhető a legfrissebb CM variáns a gyártó mobiltelefonjaira. Apró, de annál jelentősebb tény, hogy a OnePlus kifejezetten támogatja a custom ROM-ok használatát, ebből adódóan sem a bootloader nyitás, sem a rootolás nem jár garanciavesztéssel a vállalat termékeinek esetében. Ilyen előzményekkel lépett piacra néhány hete a legújabb, "OnePlus 3"-nek keresztelt utód, amelyet sokak már az előzetesen kiszivárgó információk alapján nemes egyszerűséggel csak "flagship killer"-ként emlegettek. Hogy az ígéretes jelző mennyiben fedi a valóságot, annak hamarosan utánajárunk, de először is nézzük át tételesen, mit kínál számunkra a OnePlus üdvöskéje a hardver vonatkozásában!



Ha csak a puszta specifikációt nézzük, máris levonhatjuk a konklúziót: a "OnePlus 3" megalkotásakor bizony nem spóroltak az erőforrásokkal a mérnökök. A készülék szívét az elsővonalas gyártók idei csúcsmodelljeiben is visszaköszönő "Qualcomm Snapdragon 820" SoC adja, amely nem kevesebb, mint 6 GB-nyi LPDDR4 operatív memória társaságában teljesít szolgálatot. A felhasználói adatok eltárolásáért 64 GB-nyi flash háttértár felel, amely az UFS 2.0 szabványnak köszönhetően lényegesen gyorsabb adatelérést tesz lehetővé, mint ami a hagyományos memória chip-ek, vagy a külső memóriakártyák esetében érhető el.



Apró negatívum, hogy a tárhely mérete utólag nem bővíthető, így azoknál a felhasználóknál, akiknél erre igény mutatkozik, sajnos csalódni fognak. Az AMOLED technológiára épülő, 5,5 hüvelyk nagyságú kijelző a Samsung gyártósoráról származik, felbontása 1920 x 1080 pixel, amely számszerűsítve 401 PPI-s értéket jelent. A kamerák tekintetében szintén nem lehet okunk a panaszra, hiszen a Sony által fémjelzett szenzor mindkét esetben hozza az elvárhatót; az előlapon lévő egység 8 megapixel felbontású, míg a hátlapon, némileg kidudorodó burkolatban elhelyezett modul 16 megapixeles képek készítésére alkalmas, ráadásul utóbbi esetben az optika munkáját elektronikus és mechanikus stabilizátor egyaránt segíti. A fixen beépített akkumulátor 3000 mAh kapacitású, amely az elvárások tükrében acélosabb is lehetett volna, azonban a készülék tartalmaz egy speciális gyorstöltő eljárást, amellyel 30 perc alatt a teljes lemerültségből nagyjából 60%-ig tölthető fel a telep. A "Dash Charge" névre keresztelt technológia alapját az Oppo által kifejlesztett "WOOC" adta, amely legfőbb előnye a konkurens megoldásokhoz viszonyítva, hogy használatával számottevően kevesebb hőterhelés éri az akkumulátort, mint például a korábbi "QuickCharge" esetén, így az energiaforrás élettartamát elméletileg kevésbé rövidíti le az intenzív töltési ciklus.



Nem maradt ki a készülékből a "Home" gombba integrált ujjlenyomat olvasó sem, amely a gyártó állítása szerint 0,2 másodperc alatt képes felismerni a rögzített mintákat, így szavatolva a kényelmes, ugyanakkor biztonságos mindennapos használatot. Szintén sokak érdeklődésére számot tarthat, hogy a "OnePlus 3" egyszerre két SIM kártyát is kezel, igaz, csak "dual standby" módban, azaz amíg az egyiken keresztül beszélgetést folytatunk, addig a másik SIM elveszíti a hálózatot.


Külcsín, kijelző

A "OnePlus 3" egyszerűen gyönyörű. Pont. Az egyelőre kizárólag "Metallic Grey" árnyalatban elérhető mobil formatervét tekintve korántsem egyedi, hiszen könnyen felismerhető benne egy-egy Samsung, HTC, sőt, még Apple design elem is, azonban az összhatás így is kellően markáns ahhoz, hogy első pillantásra azonosítható legyen. A teljesen egészében fémből készült ház összeszerelési minősége példás, a gombok nem lötyögnek, ráadásul jelen esetben az iPhone-on elhíresült csíkok sem hatnak idegenül, kifejezetten jól harmonizálnak az ívekkel. A mindössze 158 gramm tömegű készülék csupán 7,3 milliméter vastag, amely a való élet nyelvére fordítva egészen döbbenetes karcsúságot jelent. A dolog szépséghibája, hogy ilyen méret mellett a hátlapi kamerát már nem tudták síkba illeszteni a mérnökök, így az egy méretes kitüremkedésben kapott helyet. Habár ez a megoldás az optika sérülékenysége okán a mindennapi használat során problémát jelenthet, a gyakorlatban mégsem kell majd aggódnunk emiatt, hiszen a mobilt a gyártó által forgalmazott flip bőrtokba téve a lencse védőüvege már teljes biztonságban van.



A spártai egyszerűségű hátlapon a OnePlus híveit is megosztó dudor, illetve a másodlagos mikrofon nyílásán felül csak az anyagba mart logót, illetve a vaku LED-jét találhatjuk: utóbbi fényereje nem túl acélos, ennél azért a csúcskészülékek manapság lényegesen jobb megoldásokat vonultatnak fel. A minden irányból lekerekített fémház jobb oldalán kapott helyet a bekapcsoló gomb, illetve SIM fiókot rejtő ablak; utóbbi tökéletesen illeszkedik a burkolatba, lötyögésnek nyoma sincs, ahogyan az el is várható egy prémium terméktől. A tálcába egyébként kizárólag 2 darab nanoSIM helyezhető, sajnálatos módon az 1 SIM + 1 microSD kártya leosztás jelen esetben nem opció. A készülék átellenes oldalán találjuk az egy darabból készült hangerőszabályzó gombot, illetve azt a módváltó kapcsolót, amely immáron hagyományosan helyet kap a OnePlus készülékeken; a három állásba tolható retesz a hangerő gyors megváltoztatására szolgál, érdekessége, hogy a teljesen néma, illetve a hangos profilok mellett rendelkezik egy köztes állapottal is, amely néma módban is lehetővé teszi egyes priorizált események hanggal történő jelzését a felhasználó számára. A mobiltelefon alján kapott helyet az USB Type-C típusú csatlakozó, amelyet az egyetlen hangszóró nyílása, illetve a klasszikus 3,5-ös jack aljzat fog közre. Az USB porttal kapcsolatban fontos megjegyeznünk, hogy a modern csatlakozó felület ellenére csak USB 2.0 szabvány sebességére képes, cserébe támogatja az OTG funkciót, azaz egy köztes adapterrel akár USB kulcsot is kapcsolhatunk a készülékhez. A hangszóró kellően erőteljes, még magasabb hangerőn sem torzít, és elhelyezkedéséből adódóan akkor sem veszít hatékonyságából, ha az asztalra helyezve pihen a készülék.



A mobil előlapját az 5,5 hüvelykes "OpticAMOLED" panel uralja, amely a mindennapos használat tükrében kiváló választásnak bizonyult a gyártó részéről: a fényerő ugyan nem kiemelkedő, de minden helyzetben elégséges, ráadásul az automata szabályzás is kifogástalanul működik. A negyedik generációs "Gorilla Glass" üveg által oltalmazott panel felbontását illetően már érheti némi kritika a OnePlus-t, de mi úgy gondoljuk, hogy a fullHD használata ebben a méretosztályban továbbra sem egyértelmű negatívum, különösen, ha a kijelző általános minősége ellensúlyozza a felbontás béli hiányosságot. Márpedig, ez a panel gyönyörű, az AMOLED-re jellemző túlszaturáltság csak nyomokban érhető tetten, így a szemnek igazán kellemes tónusú, tű éles képet mutat felénk a OnePlus 3. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy az első tesztelők közül néhányan úgy vélték, hogy túlzottan is kékes árnyalatú a panel, amely kijelentésben azért van némi igazság, ellenben szó sincs lilába hajló fehérekről, vagy más szélsőségekről. Mindenesetre, azok is megnyugodhatnak, akik a maximális színhűséget tartják szem előtt, ugyanis a következő szoftververzióban a OnePlus orvosolni fogja a hibát, mégpedig az sRGB mód bevezetésével.



A kijelzővel kapcsolatban fontos még kiemelnünk, hogy finoman kezelhető, reszponzív megoldásról van szó, a tesztidőszak alatt semmilyen érzékelést érintő anomáliával nem találkoztunk. Az előlap szerves részét képező "Home" gomb a mai trendeknek megfelelően beépített ujjlenyomat olvasót is kapott, amely működését illetően minden bizonnyal elégedettséggel tölti majd el a régebbi készülékekről váltó felhasználókat: a felismerés sebessége és hatékonysága kiváló, ráadásul azzal sem kell már foglalkoznunk, hogy pontosan függőlegesen helyezzük az ujjunkat a felületre, a "OnePlus 3" a legtöbb helyzetben üzembiztosan felismeri majd tulajdonosa érintését. A "Home" mellett kétoldalt egy-egy kapacitív gomb is helyet kapott az előlapon: a háttérvilágítással ellátott kezelőszervek különlegessége, hogy funkciójuk az "OxygenOS"-en belül szabadon felcserélhető, így téve még felhasználóbarátabbá az eszközt.


Felszereltség, rendszersebesség

Ahogyan azt a bevezetőben már említettük, a "OnePlus 3" a jelenleg forgalomban lévő talán legerősebb SoC-ra épül: a 14 nm-es csíkszélesség mellett gyártott "Qualcomm Snapdragon 820" a csúcskategóriában már megszokott "big.LITTLE" felépítést alkalmazza, azaz a 2 elsődleges "Qualcomm Kyro HP" nagyteljesítményű mag mellé 2 alacsonyabb órajelű "Qualcomm Kyro LP" feldolgozóegység is került. A kialakítás legnagyobb előnye, hogy normál használat során az eszköz alapvetően az energiatakarékos modulok erejére támaszkodhat, és csak azokban az esetekben fordul a közel 2,2 GHz-es órajellel büszkélkedő elsődleges magokhoz, amikor arra valóban szükség van. A 3D grafikus gyorsításért az Adreno 530 GPU felel, amely - ha nem is a leggyorsabb alternatíva a piaci kínálatban - tisztességesen helytáll napjaink legnépszerűbb játékaiknak futtatása során. Szintén a SoC érdeme, hogy extrém mértékű melegedéssel a teszt időtartama alatt nem találkoztunk; a korszerű töltési eljárásnak, valamint a fejlett energiamenedzsmentnek köszönhetően még az olyan, más készülékeket jellemzően teljesítményük visszavételére kényszerítő helyzetekben is helyt állt a "OnePlus 3", mint például az autós navigáció, folyamatos internet kapcsolattal, töltés mellett.



A folyékony felhasználói élmény biztosításában jelentős szerep hárul az operatív memóriára, amely mennyiségét a OnePlus mérnökei ezúttal 6 GB-ban határozták meg. Ahogyan azt mi is megírtuk korábban, a "OnePlus 3" jelenleg a rendelkezésre álló mennyiség kétharmadát használja csak ki, azonban a felhasználói reklamációkra reflektálva a gyártó hamarosan elérhetővé teszi azt a szoftveres javítást, amely az üzemidő rovására ugyan, de engedélyezi a teljes memóriatartomány elérését. Annak megítélését olvasóinkra bíznánk, hogy mennyire korrekt húzás a gyártótól egy fizikailag 6 GB-nyi modult tartalmazó, de a szoftveres korlátozás miatt a specifikációban szereplő mennyiségnél a való életben ténylegesen kevesebb memóriát használó készüléket piacra küldeni, de mindez csak elvi kérdés, hiszen a gyakorlatban performancia problémákkal még az erőforrás igényesebb alkalmazások futtatása során sem szembesülünk majd. Hogy az egyik legkedvesebb ismerősünknek, Bencs Márknak is kedvezzünk, annyit még elárulunk, hogy a készülék az AnTuTu 6.1.4-es változata alatt 143.355 pontot kapott, amellyel olyan illusztris ellenfeleket utasított könnyedén maga mögé, mint a Samsung Galaxy S7 Edge, vagy az iPhone 6S. Összegezve, a bivalyerős SoC, illetve az ésszerűen megválasztott kijelző felbontás eredményeként a "OnePlus 3" bármilyen helyzetben reszponzív marad, több feladat egyidejű futtatása során sem akad meg, emellett az üzemidő tekintetében sincs szégyenkezni valója.



A vezetékmentes kapcsolattartás tekintetében a "OnePlus 3" újfent hozza a kötelezőt: NFC, Bluetooth 4.2, GPS, illetve WLAN rádió egyaránt található az eszközben, utóbbi természetesen már támogatja az 5 GHz-es 802.11 ac szabványt is. A teszt színhelyéül szolgáló városi környezetben a Wi-Fi jelerősséggel nem volt probléma, de - vélhetően a fémház miatt - a készülék valamelyest kevesebb hálózatot talált, mint a referenciaként szolgáló Lumia 930. A navigációval kapcsolatban csak szuperlatívuszokban beszélhetünk a mobilról, hiszen még viszonylag magas épületek között is villámgyorsan talál pozíciót, köszönhetően talán annak, hogy a szokásos GPS és A-GPS technológiák mellett a OnePlus újdonsága képes értelmezni a Glonass, illetve a BeiDou rendszerektől származó jeleket is. A mobilhálózatok támogatásával kapcsolatban sem lehet okunk a panaszra, hiszen a "OnePlus 3" a 800, a 850, a 900, az 1800, a 2100, illetve a 2600 MHz-es LTE Cat6 hálózatokkal is jól boldogul, azaz hazai viszonylatra vetítve az ország minden tájékán, szolgáltatótól függetlenül gyors adatátviteli sebességre számíthatunk.



A kamera tekintetében nem bíztak semmit a véletlenre a OnePlus mérnökei, hiszen saját fejlesztésű megoldások helyett inkább egy már több soron bizonyító, F2.0 rekeszértékű Sony IMX 298 feldolgozóegységet ültették a hátlapra. Az elkészített képek minőségéről általánosságban véve elmondható, hogy fényviszonytól függetlenül korrekt végeredményt kapunk még az olyan, etalonnak számító készülékekkel összehasonlítva is, mint amilyen a Galaxy S7, vagy az iPhone 6S, azonban az vitathatatlan, hogy a felhasználói tapasztalatok alapján a fényviszonyok romlásával együtt nagyobb mértékben érhető tetten a zaj a OnePlus-szal készített alkotásokon, mint a már említett konkurensek esetén. A magunk részéről eszközhiány okán eltekintenénk a mezőny részletes összevetésétől, de néhány képet azért készítettünk, amelyek mindegyike azonos időpontban, automatikus beállítások mellett készült, egy Lumia 930-ast referenciaként használva. A fotózás során a kettős képstabilizátor mindvégig jól szerepelt, a fókuszt gyorsan találta meg a rendszer, illetve stabilan tartotta azt, még rossz fényviszonyok mellett is. A rendelkezésre álló beállítások köre egyébként igen részletes, így aki az automatika helyett a manuális módot preferálja, nem fog csalódni a készülékben. A HDR fényképek készítése villámgyors, sorozatképek lövésére szintén alkalmas a "OnePlus 3", ráadásul a kiváló SoC-nak köszönhetően túlzott melegedéstől sem kell tartanunk.



A mozgóképekkel kapcsolatban sajnos már nem ennyire pozitív az összkép, igaz, a problémák zöme csak fullHD felbontás felett jelentkezik. 4K módban a OnePlus hajlamos dobálni a fókuszpontot, ráadásul a stabilizátorral is lehet valami probléma, mert gyakorlatilag minden egyes lépésnél újra fókuszál a rendszer. Erről a jelenségről számtalan negatív hangvételű bejegyzés született már a hivatalos fórumon, úgyhogy a javítása várhatóan kiemelt prioritással bír majd a fejlesztők részéről. Bizakodásra adhat okot, hogy a fókuszproblémáktól eltekintve a rögzített videó részletekben gazdag, a színek rendben vannak, és a 4K/30FPS kombináció sem jelent olyan szintű terhelést a készülék számára, amelytől az túlmelegedne.



Nem ejtettünk még szót az újdonságon futó szoftverről, pedig ezen a területen sincs szégyenkezni valója a OnePlus-nak: a mobil már az Android legfrissebb, 6.0.1-es "Marshmallow" változatával érkezik a felhasználókhoz, amely folyamatos frissítését a gyártó kiemelt figyelemmel kezeli. Ennek bizonyítékaként a rendszer biztonsági frissítése 2016. júniusi dátumú, azaz az elérhető legújabb, és ezt a törekvést a OnePlus mérnökei a fő verziók tekintetében is érvényesíteni kívánják. Az, hogy ez a szavak szintjén túl is teljesül-e majd, még a jövő zenéje, az mindenesetre megnyugtató, hogy a hatos Android (igaz, jelentős késéssel) az elődmodell "OnePlus 2"-re is megérkezett a napokban. A felhasználói felület a gyártó készülékeinek esetében "OxygenOS" névre hallgat, és minden elemében a letisztult megoldások sorát gyarapítja. A harmadik generációját taposó szoftver testreszabhatóságában talán elmarad a nagy riválisoktól, de a bloatware mentes rendszer sokak számára vonzó alternatíva lehet.



Amennyiben magasabb szintű testreszabhatóságra vágyunk, jó döntés lehet egy custom ROM alkalmazása, amelyet a gyártó a legmagasabb szinten támogat: meglepő módon sem a rootolás, sem a bootloader nyitás nem jár a garancia elvesztésével, sőt, a fórumok tanúsága alapján az előző generáció esetében egyáltalán nem példanélküli eset volt, hogy a "téglázott" telefont a vállalat a garancia terhére hozta rendbe. A tesztidőszak tapasztalatainak tükrében a magunk részéről arra bíztatunk mindenkit, hogy adjon egy esélyt az "OxygenOS"-nek, mert a kamerát érintő problémán felül komolyabb hibajelenséggel nem szembesültünk, ellenben a mindennapos használata - elsősorban letisztultsága, stabilitása okán - közel Nexus szintű élményt szavatol.



A cikkünk végéhez közeledve elértünk a korszerű okostelefonok egyik sarokpontjának számító üzemidőhöz. Nos, a papírforma alapján ettől a területtől némileg tartottunk, mert a 3000 mAh-ás telep nem jósolt túl sok jót a hasznos képernyőidő vonatkozásában. Hozzávetőleg 1 hétnyi használat után azt kell mondjuk, hogy ha kiemelkedőt nem is alkottak a OnePlus mérnökei, a mobil hozza az elvárhatót, és 1 munkanapot egészen biztosan kihúz majd, még fokozott terhelés esetén is. A jellemző felhasználói tapasztalatok alapján normál használat mellett nagyjából 4,5-5 óra "SOT" (screen-on-time) idővel számolhatunk, ami több, mint amit néhány nagyobb akkumulátorral felszerelt konkurenstől láthattunk. Nem szabad megfeledkeznünk a "Dash Charge" névre keresztelt rendszerről sem, amely hatékonyságáról több ízben is meggyőződhettünk; igazán örömteli volt megtapasztalni, hogy a gyártó nem túlzott a feltöltési idő megadásakor, mert a speciális tápegységről etetve a "OnePlus3" akkumulátora valóban képes nulláról közel 60%-ig töltődni.


A megoldás sarokpontja, hogy a töltő mellett az alkalmazott kábel tekintetében is törekednünk kell a gyári tartozékok használatára, ennek hiányában ugyanis a készülék csak normál sebességgel fogja felvenni az éltető delejt. Jó hír, hogy már "DashCharge" kompatibilis autós töltő is elérhető a vállalat webshopjában, igaz, vételára nem éppen barátságos. Kisebb negatívum, hogy a gyorstöltő technológia a OnePlus saját szabványa, így sem a már piacon lévő konkurens megoldásokkal, sem a közvetlen elődnek tekinthető "VOOC"-cal nem kompatibilis. Fontos továbbá megjegyeznünk, hogy a technológia jellegéből adódóan szoftveres támogatás is szükséges a gyorstöltés vezérléséhez, ezt a funkciót azonban jelen pillanatban egyik customROM sem tartalmazza. A felhasználói kritikákra válaszul a OnePlus bejelentette, hogy hamarosan elérhetővé teszi a kernel vonatkozó részét is a modderek számára, azonban erre épülő megoldás még egyik stabil ROM verzióban sem bukkant fel.


Összegezzünk!

A "OnePlus3" piszok jó ajánlat lenne akkor is, ha a vételárat figyelmen kívül hagynánk, és a véleményünk megalkotásakor szigorúan a mobil technikai paramétereire koncentrálnánk. De nem tehetjük, mert a jelenleg éppen hogy 125 ezer forintnak megfelelő összeget olyan jó érzékkel határozta meg a gyártó, hogy az ár/teljesítmény értéket szem előtt tartva ennél jobb összeállítást nem találunk majd. A felhasznált anyagok minősége elsőrangú, a számítási teljesítmény meggyőző, az ujjlenyomat olvasó kiválóan teszi a dolgát, a kijelző dicséretes, emellett az exkluzív "DashCharge" technológia is megér egy elismerő csettintést. Az objektivitás okán nem szabad megfeledkeznünk a hasonlóan jó tulajdonságokkal rendelkező, ráadásul közvetlen konkurensnek számító XIAOMI Mi5, illetve LeEco modellekről sem, azonban ezek esetében a minőségi kiépítés, illetve kifogástalan teljesítmény mellé sokszor csak korlátozott mennyiségű operatív memória, vagy háttértár jár, ráadásul a nyugalmunkat nagyban fokozó kárbiztosítási opció is közel kétszer annyiba kerül, mint cikkünk főszereplőjének esetében. Komoly érv a készülék mellett a már bejáratott márkanév, továbbá az, hogy az eddig felmerülő (jórészt szoftveres) gondokat a gyártó jól látható sietséggel próbálta, próbálja orvosolni.



A magunk részéről nyugodt szívvel ajánljuk a "OnePlus 3" beszerzését, emellett izgalommal várjuk a gyártó következő újdonságait a megfizethető, mégis prémium tulajdonságokkal rendelkező okostelefonok szegmensében!


Kiegészítés

A tesztünkben több ízben is említett 3.2.0-ás szoftverfrissítés néhány órával ezelőtt vált elérhetővé. Az előzetes információknak megfelelően többek között bevezetésre került az sRGB színmód a kijelzőhöz, illetve a RAM kezelésen is finomítottak a mérnökök. Utóbbi vélhetően jó hatással van a teljes rendszersebességre, mert a rögtönzött mérésünk alapján a "OnePlus 3" a frissített szoftverrel valamelyest magasabb értéket, 144.287 pontot ért el az AnTuTu 6.1.4-es verziója alatt. A cikkben szereplő fényképek és videók a legfrissebb szoftverrel készültek.


A készülékkel, vásárlással kapcsolatos jellemző kérdések és válaszok

Mennyi is az annyi, azaz terheli-e VÁM, vagy ÁFA a készüléket?

A "OnePlus 3" vételára a cikk írásának pillanatában 124.990 forint, amelyet sem szállítási költség, sem egyéb adóteher nem terhel. A készülék az EU területéről érkezik.


A megadott ár bruttó ár, azaz visszaigényelhetek belőle ÁFÁ-t céges vásárlás esetén?

A megadott ár ugyan "bruttó" ár, de számlát nem kapunk a megrendelésünk mellé, és azt a OnePlus külön kérésre sem állít ki. Azaz, amennyiben céges megrendelésként vásárolnánk ilyen készüléket, nem igényelhető vissza belőle ÁFA tartalom, és a hazánkban elfogadott okmányok hiányában költségként sem számolható el.


Ingyenes a szállítás? Fizethetek utánvéttel?

Igen, a szállítás ingyenes, fizetni viszont jelen pillanatban kizárólag PayPal segítségével lehet, mégpedig a rendelési folyamat részeként.


Mennyi idő alatt teljesül a megrendelés?

A kezdeti, fokozott érdeklődésből adódóan a rendelések átfutási ideje nagyjából másfél hét volt, azonban a cikk írásának pillanatában már 4-5 napos határidővel (DHL Standard küldeményként) vállalja a kiszállítást a OnePlus.


Van olyan webáruház vagy bolt, amelyen keresztül itthon is megvásárolhatom a készüléket?

A cikk írásának pillanatában nincs ilyen, és várhatóan nem is lesz, mert a OnePlus a költségek egy jelentős részét éppen a direkt értékesítés révén faragja le. A készülék megvásárlására a https://oneplus.net/hu/ címen elérhető hivatalos weboldal szolgál.


Mi a helyzet a garanciával?

A készülékre a OnePlus 24 hónap háztól-házig garanciát vállal, amelyet 15 napos elállási joggal is támogat. Utóbbi esetben a postaköltség a vásárlót terheli.


Köthető biztosítás a termékre?

Igen, a OnePlus 3-hoz opcionálisan biztosítás is vásárolható, amely 12, illetve 24 hónapos időtartamra kínál nem rendeltetésszerű használatból eredő károkra fedezetet. Fontos, hogy a biztosítást egy külföldi biztosítótársaság bevonásával végzi a OnePlus, azaz annak költségét egy harmadik félnek külön kell fizetnünk, szintén PayPal útján.

OnePlus 3

Ár: 125000 Ft
  • Anodizált alumínium ház
  • 1920 x 1080 képpont felbontású OpticAMOLED kijelző
  • Gorilla Glass 4 védelemmel
  • Qualcomm Snapdragon 820 SoC
  • 6 GB LPDDR4 memória
  • 64 GB UFS 2.0 háttértár
  • 16 MP-es hátlapi, 8 MP-es előlapi kamera
  • 3000 mAh-ás akkumulátor, "Dash Charge" gyorstöltéssel
  • 2 év garancia
PRO
  • Prémium megjelenés
  • Jó minőségű kamera
  • Csúcsteljesítmény
  • Minimális melegedés
  • Villámgyors ujjlenyomatolvasó
  • Korrekt üzemidő
Kontra
  • Színválaszték hiánya
  • Gyenge vaku
  • Nincs microSD bővíthetőség
                        Array
(
    [gameinfo_id] => 5471
    [topic] => 1
    [group] => 19
    [gameinfo_name] => OnePlus 3
    [gameinfo_name_alias] => 
    [gameinfo_platform] => 
    [gameinfo_gamestyle] => 
    [publisher_id] => 0
    [developer_id] => 0
    [manufacturer_id] => 360
    [gameinfo_game_released] => 0
    [gallery_id] => 0
    [gameinfo_description] => 
    [gameinfo_date] => 2016-07-07 08:53:09
    [gameinfo_webpage] => https://oneplus.net/global/3
    [gameinfo_tags] => oneplus 3, okortelefon, kínai, 4g
    [gameinfo_url] => oneplus-3
    [gameinfo_pro] => Prémium megjelenés
Jó minőségű kamera
Csúcsteljesítmény
Minimális melegedés
Villámgyors ujjlenyomatolvasó
Korrekt üzemidő
    [gameinfo_kontra] => Színválaszték hiánya
Gyenge vaku
Nincs microSD bővíthetőség
    [gameinfo_data] => Anodizált alumínium ház
1920 x 1080 képpont felbontású OpticAMOLED kijelző
Gorilla Glass 4 védelemmel
Qualcomm Snapdragon 820 SoC
6 GB LPDDR4 memória
64 GB UFS 2.0 háttértár
16 MP-es hátlapi, 8 MP-es előlapi kamera
3000 mAh-ás akkumulátor, "Dash Charge" gyorstöltéssel
2 év garancia
    [gameinfo_gs_rating] => 0
    [gameinfo_pcw_rating_performance] => 10
    [gameinfo_pcw_rating_service] => 8
    [gameinfo_pcw_rating_pricevalue] => 10
    [gameinfo_pcw_rating_display] => 8
    [gameinfo_pcw_rating_materialquality] => 10
    [gameinfo_pcw_rating_extrafunctions] => 8
    [gameinfo_pcw_rating_software] => 8
    [gameinfo_pcw_rating_battery] => 8
    [gameinfo_pcw_rating_look] => 9
    [gameinfo_pcw_awards] => Array
        (
            [0] => 
        )

    [gameinfo_price] => 125000
    [gameinfo_forum_url] => 
    [gameinfo_embed] => 
    [gameinfo_quote] => 
    [gameinfo_format] => 
    [gameinfo_pegi] => 
    [gameinfo_pegi_descriptor] => 
    [gameinfo_multiplayer_online] => 
    [gameinfo_multiplayer_offline] => 
    [gameinfo_numofplayers] => 
    [gameinfo_pack] => 
    [gameinfo_language] => 
    [gameinfo_subscription] => 0
    [gameinfo_important] => 0
    [gameinfo_release_date] => 0000-00-00
    [gameinfo_collectors_edition] => 0
    [gameinfo_need_internet] => 0
    [gameinfo_cover] => 
    [gameinfo_screenshot1] => 
    [gameinfo_screenshot2] => 
    [gameinfo_screenshot3] => 
    [gameinfo_screenshot4] => 
    [manufacturer] => Array
        (
            [manufacturer_id] => 360
            [manufacturer_name] => OnePlus
            [manufacturer_url] => 
            [manufacturer_link] => https://oneplus.net/
            [link] => /gyarto/
        )

    [link] => /termekinfo/oneplus-3-5471.html
    [gameinfo_pro_list] => Array
        (
            [0] => Prémium megjelenés
            [1] => Jó minőségű kamera
            [2] => Csúcsteljesítmény
            [3] => Minimális melegedés
            [4] => Villámgyors ujjlenyomatolvasó
            [5] => Korrekt üzemidő
        )

    [gameinfo_kontra_list] => Array
        (
            [0] => Színválaszték hiánya
            [1] => Gyenge vaku
            [2] => Nincs microSD bővíthetőség
        )

    [gameinfo_pcw_rating] => 8.8
)
1
                        
  • Teljesítmény:

    10

  • Ár/Érték:

    10

  • Anyagminőség:

    10

  • Extra funkciók:

    8

  • Kijelző:

    8

  • Szoftver:

    8

  • Akkumulátor:

    8

  • Kinézet:

    9

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.