Hirdetés

TI: jön az 1,8 GHz-es OMAP



|

A négymagos Tegra babérjaira tör a 4470-es SoC.

Hirdetés

A Texas Instruments tegnap hivatalosan is bejelentette az OMAP4470 jelzésű System-On-Chipjét, amely valószínűleg komolyan meg fogja szorongatni a négymagos, Kal-El kódnevű NVIDIA Tegrát. A kétmagos egység 1,8 gigahertzes órajelen ketyeg, és ARM Cortex-A9 architektúrára épül.

 

 


Az új OMAP-ba PowerVR SGX 544 grafikus vezérlő került, amely körülbelül kétszer gyorsabb az NVIDIA Tegra 2-ben használt GeForce ULP-nél. Sajnos a Kal-El grafikus teljesítményéről még nincsenek konkrét számok, ám vélhetően körülbelül azonos szinten lesz az SGX 544-el.

 

NVIDIA Tegra "Kal-El" demó


A fenti videón körülbelül látható, hogy ez megfelelő támogatás esetén mit jelenthet: a videó első felében lévő GlowBall demóról korábban már beszámoltunk, az utána következő Lost Planet 2 pedig - a körülményeket figyelembe véve - egyszerűen lenyűgözően néz ki. Az OMAP 4470 a jövő év elején kerülhet tömeggyártásba, és vélhetően tökéletesen alkalmas az ARM-es Windows 8 futtatására

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.