Hirdetés

Tíz processzormagot kapott a MediaTek Helio X30



|

Bemutatkozott a kínai cég első 10 nanométeres lapkakészlete.

Hirdetés

A MediaTek elsősorban a megfizethető okostelefonokba szánt lapkakészleteiről vált ismertté, azonban a cég már évek óta szeretne a felső kategóriában is riválist állítani a Qualcomm Snapdragon és Samsung Exynos termékeknek. Hétfőn bemutatkozott a vállalat következő generációs csúcs System-On-Chipje, a Helio X30 több szempontból is figyelemre méltó fejlesztés.


Hirdetés


Elsőként kiemelendő, hogy a MediaTek nem csak hogy ledolgozta a gyártástechnológia lemaradását, de talán a Helio X30 lehet az első 10 nanométeres csíkszélességű SoC a piacon. Az előd Helio X20 még 20 nanométeres volt, míg a fentebb említett riválisok jelenleg 14/16 nanométeren gyártatják a legújabb chipjeiket. Szintén nagy újdonság, hogy a három klaszteres kialakítású processzorában már egy Cortex-A73 magpár is dolgozik. A CPU belső felépítése a következő: 2× Cortex-A73 @ 2,8 GHz, 4× Cortex-A53 @ 2,2 GHz, 4× Cortex-A53 @ 2 GHz.


A MediaTek Helio X30 a grafikus alrendszere egy négymagos és 820 MHz-es Imagination PowerVR 7XTP-MT4 modell, ez 4K@30fps-ig támogatja a VP9 / HEVC videók lejátszását és rögzítését, akár 2560×1600 pixeles kijelzőket is meghajt. A lapkakészlet maximum 8 GB LPDDR4-1866 memóriát kezel, háttértár vezérlőchipje kompatibilis az eMMC 5.1 és UFS 2.1 szabványokkal, a beépített vezeték nélküli hálózati vezérlők közt pedig LTE Cat10 is található.


A Helio X30 valamikor 2017 első felében kerül majd tömeggyártásba, így vélhetően úgy egy múlva kerülhetnek piacra az első ezzel szerelt mobilok.


(Forrás: Liliputing)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.